Alıntı:
drlthfz Nickli Üyeden Alıntı
O kadar canım acıyor ki
O kızı kalbimden söküp atamıyorum.
Ailemin durumuna üzülmekten başka hiç bişey yapamıyorum.
İşlerim hep ters gidiyor.
Sanırım Allah beni hiç sevmiyor.
|
Ya latiif çek
Bak gör ne oluyor , binlerce defa Ya latiif de , bak neler olacak , her gün çekeceksin amma , birde Cenabı hak bizi cehenneme atsa ona isyan mı edeceğiz ? Böyle şey olur mu ? Biz kuluz , haddimizi bileceğiz , Bak kuzuyu kesiyorsun , derisini yüzüyorsun , yiyorsun hiç ses çıkarıyor mu ? İşte demesi kolay amma en azından kuzu kadar olmaya çalışalım .
Üzülmek birazda şükürsüzlükten olur , sana virelen nimetlere bakmakla yetinme ! Hisset , şükret , yeryüzünde ne adamlar var , başlarına gelmedik kalmıyor , amma çok mutlular , çünkü şükretmesini biliyorlar , Dediğim gibi demesi kolay amma cenabı hak dilerse yapmasınıda kolay eder .
Çocuğun önünde annesine tecavüz ediyorlar bazı ülkelerde , babasını kesiyorlar gözlerinin önünde , karısının karnındaki çocuğu diri diri öldürüyorlar . Allaah şimdi bunları sevmiyor mu ? Tövbe tövbe başına en çok musibet gelen peygamber efendimizdi , Allaah en çok onu seviyor . Eh şimdi senin dediğin ile hiç tutuyor mu ? Kendine gel , evet başına gelenler canını ÇOOOOK sıkabilir , amma birde diğerlerine bak , iki ikiz çocuğu diri diri ortadan kesip birbirine dikmişler , tabiki Allaah bundan razı değil , Allaah o çocuklara yüksek makamlar verecek , lakin diyelimki Annen vefat etti , tamam üzülürsün İnsansın canım , tabi üzülecen , amma Mübarek sen şu anda “dinden çıkacam çok üzüldüm derken” Annen yerin altında cennet bahçelerinde zevkü sefa sürüyor , sende cehennemi boylamak istiyorsun , eh ölünce imansız gidersen Annene kavuşamazsın ki . İmanlı ölmen lazım . “Sanırım dinden çıkacağım” dediğin an dinden çıkarsın , tövbe et , Kelime-i şehadet getir , amman ha dikkat et , nefis olayları gözünde büyütür , çoook sıkıntı var der sana , halbuki ne kadar sıkıntı çeksende öleceksin , hepsi bitecek , amma imansız gidersen ahirette azap devam eder .
“Rabbim niye bana böyle yapıyor” istediğini yapar , seni belki o kadar çok seviyorki bu musibetler sebebiyle Makamını yükseltiyor , cennetlerde sana nimetler hazırlıyor , sende “yok ya beni sevmiyor” diyorsun , nerden biliyorsun ? Allaah müslüman ölen herkesi sever , bela musibetle alakası yok bunun , hatta sevdiklerine daha çok musibet verirmiş , hadislerde geçer , peki neden ? Eh kardeşim ona yüksek makamlar verecekte ondan , ulen bir görsen ne kazanıyorsun sabretmek ile acını bile hissetmezdin . Aklını başına al , kendine gel , bir hocaya git , derdini anlat , amma düzgün merhametli bir hoca olsun , dertleş biraz onla , AMMA SAKIN DİNDEN ÇIKACAM DEME , AKLININ UCUNFAM BİLE GEÇİRME , AMMAN BAK ÇOK ÜZÜLÜRÜM , BAK CİDDİ SÖYLÜYORUM AĞLARIM .
Ümit kesme Allaah’ın rahmetinden , Kafir olmana sebep olur . Allaah’ın rahmetinden Ancak kafirler ümit keser .
Az kaldı , sana kaldıramayacağın yük vermez . Olaylara bir defa daha göz at , belkide sen çok büyütüyorsun ?
çünkü diri diri kesilen peygamberler şikayetçi olmamış , sen oluyorsan demekki sıkıntı bizde .
“Sana söylemesi kolay sen benim yaşadıklarımı yaşamadınki” diyebilirsin belki , evet yaşamadım elhamdülillah (tabi herkesin kendisine göre sıkıntısı var, anlatmamak lazım , hikaye etmek dahi şikayet etmektir) lakin Sende peygamber efendimizin çektiği sıkıntıların zerresini bile tatmadın . Dua et , kabul olmuyor dediğin an kabul olmaz , Müslüman İnanır , inandığı için kazanır , Asla kaybetmez .
---------- Post added 04.08.20 at 18:44 ----------
Alıntı:
Hepinize çok teşekkür ederim.Yazılarınız okudum fakat artık bitme noktasına geldim.
Benim artık yapabileceğim hiç bişey kalmadı
|
Doğru söylüyorsun , zaten bizim yapabilceğimiz hiçbir şey yokki zaten , biz yaratamayız , hepimiz öyleyiz , Amma Allaah yapar ,
kendinden ümit kes , Allaah tan ümit kesme .
Alıntı:
O kadar canım acıyor ki
O kızı kalbimden söküp atamıyorum.
Ailemin durumuna üzülmekten başka hiç bişey yapamıyorum.
İşlerim hep ters gidiyor.
Sanırım Allah beni hiç sevmiyor.
|
Aşk acısı zordur , bilirim ...
Amma ben manyakmıyım bilmiyorum benim hoşuma gidiyor ._.
Acısıda tatlı geliyor .
Amma yok ben bu dertten kurtulmak istiyorum dersen , Aşkın tedavisi ancak daha büyük bir aşkla olur , Allaah’a ve rasülüne Aşık ol .
Bak sen yokken seni o yarattı , MİLYONLARCA ATOMLAR VAR , AMMA SEN ONLARDAN DEĞİLSİN ! SEN İNSANSIN ! sen hissediyorsun ! Sen yaşıyorsun .
Sübhanallaaaaah Şu NİMETE BİR BAKARMISIM ?! ACIDA ÇEKSEN YAŞIYORSUN !! HAYATTASIN , ARTIK YOK OLMAK YOK !! İman ile yaşa , iman ile öl , ebediyyen cennette kal ... ordaki hurileri bir görsen o kız aklına bile gelmez . Sadece fiziksel olarak bahs etmiyorum !! Onların ahlakı ve sayre ! Her yönden kemale ermişler ! Tabi bu dünyada flört etmek haramdır . Meşru bir evlilik çerçevesinde olacak her şey , zaten O kızla evli değilsen yeryüzünde kız mı kalmadı ? git başkasına aşık ol onunla evlen . Bir defa aşık olmuşsun , ikinci defada olursun , olmam deme , bal gibide olursun bi- iznillaah .
Her insanın daha iyisi vardır , insanların en iyisi ve güzeli Nebiyyi zi-şandır .