30.07.20, 01:18
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Liva-ül Hamd Nickli Üyeden Alıntı
Haklı olunsa dahi münakaşayı terk evladır. Haklı veya haksız, yanlış veya doğru aramak değildir niyetimiz. Naçizane gönülde yer etmektir yel estirmek değil. Münakaşada galip gelme arzusu doğruyu karşındakinin ağzından duymaktan daha güzel görünüyorsa nefs dile hükmetmiştir artık. Gümüş olan şeytanın olsun bizlere sükut altını yeter. Seviliyorsunuz; Hakk'ın rahmet ve bereketi üzerlerinize olsun. @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ubeyde bin cereah
|
Allah razı olsun. Ne güzel kelamlar. Gönül hoş ettiniz. Allah size merhamet etsin.
Derdimiz asla "Kazandım" demek değildir. Karşıt görüşte ki beyefendinin de sanmıyorum böyle bir niyeti olduğunu. Bu tarz ilmi münazaraları umuma açık platformda yapmayı çok severim ki umumda takip edip bilgi kazansın. Tansiyon yükselince maksadını aşan kelamlar olmuş olabilir. Beyefendinin de kantarın topuzunu kaçırdığı yerler oldu benmde. Fakat sanmam nefsi hareket edildiğini. Zira takdir toplanabilecek bir platform değil burası. Daha kalabalık, kitlenin daha cahil olduğu çok platform bilirim. Münazara açısından kelama orada lüzum görmem. Lüzum olsa orada nefsani çok şeyler söylenir. Konu burada salihatı yapmaktır. Her kulun kendini cennete bir adım daha yaklaştırsın için umduğu bir ameli vardır. Kimi ilm öğretir, kimi öğrenir, kimi başka şeyler yapar benm ki de salihatı yapmaktır ki Kur'an Azimüşşan'da emredilir doğrudan.
Nefis ise her kulda var. Belki kapıldık. Allah zülcelal bize de merhamet etsin..
|