Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
nasip olursa goruruz de simdiye kadar cok aradik nasip olmadi demekki ben keramet gorebilecek vasifta tam tefekkurlu kul degilim o kivama gelemedim demek ki...keramet sahibi denilenleri goruyoruz,biri nefes eder 7 israil ucagini dusurur,biri prens charles icin adi ömer charles sunnetli dogdu der,biri bana kitap indi der,digeri seyhe hizmet etmek farz dir der,digeri seyh kafamizin ustune basip gecse sesimiz cikmayacak der,bir digeri muridine gece haniminla olanlari anlat anlatmazsan ben gelir gorurum der,bakiyorsun hepsi 120 kilo suratlarindan kan fiskiriyor bunlar hepsi keramet sahibi denilen insanlar da iste kerametleri bunlar...
|
imas bu kafayı değiştir bu kafayla kerametini değil izinide göremezsin.? adınıda duyamazsın.benden söylemesi.
Anadoluda meşhur bir kelamı kibar vardır. günün birinde hukuk fakültesi mezunu bir genç delikanlı bir ilçeye kaymakam atanır. yolda giderlerken araba arıza yapar. oradan geçen bir nineye kaymakam derki anne ben bu ilçeye kaymakam atandım yardım edecek birilerine haber versende yardım etseler deyince nine oracıkta kaymakamı şöyle der.
a benim evladım biraz daha okusaydında ormancı olsaydınya ? burada ormancılara çok rağbet var. anne ben kaymakamım olsun evladım sen az daha oku ormancı ol deyiverir vesselam.
ne güzel buyurmuş yüce peygamberimiz ya öğrenen ol ya öğreten yada bu ikisine yardımcı olan ol dördüncüsü olma helak olursun.
şair ne güzel söylemiş
Ağacı kıskanırım
Yemiş yüklü dalı var
Bahar olsun güz olsun
Ne güzel masalı var..
İmrenirim arıya
Petek petek balı var
Konduğu çiçeklerin
Pembesi var alı var...