Konuyu açtım nice vakittir beklerim kardeşler katkıda buluna. Edep ilimden once gelir. Ellahin lütfen mazhariyrtin ilk kapısı edeotir. Haz Ali ks insanlar ederim ne kadar kıymetli olduğunu bilselerdi Ellahtan rizk yerine edep istekleri diyor. Sünneti seniyye edeoten ibarettir. Edebi Rabbi Fw etsene tedavi der eygamber Efendimiz sav. Ruhani istifade edebe mutwvakkiftir. Edebin Hürmeriç kırıldığı cwmiyeti ayakta tutan manevi rabitakarin bir bir kopardı şu mukavemet-suz giyen ve hadis içinde dine itaat ve hizmet dava edenlerin ilk alacağı en büyük ders edeotir. Edep yoksa hiçbişey yok. Insani edebi kadar ederi var der Mevlana. Ellahtan katında da insanlar içinde de. Taştan altın yapmayı cinneti görmeyi tarif etseydi kk konuya çok rağbet olacaktı bilirim. Kuran garip kaldığı gibi terbiye i Muhammed'e cemolnus eden ve aksami dahi bu cemiyet bitane kalmış neylesin. Edebi büyüklerden öğrenilir onlara ulaşmak mümkün olmazsa kitaplarından istifade ile de o zararın edebilen istifade edilir. Katı rica zamanında kitaplar çoğunun tek çaresi edebi elde etmede. kalbin edebi cesedin edebi Kula edep Ellahin karşı edep. .. Bu konu çok uzun ve cok ehemmiyetli. Ederim tarihinden başlayarak sizden beklerim canlar. Bu havasıyla forumu benim nazara cennet bahçelerinde bir bahçesi. misal aleminde sureti dahi odur inanin. Bura derdi olan şifa dağıtan Ellahin için cem olur. Yazılar bugün olsanız dahi sadaka i camiye gibi vazife görür. Ellah açan emeği geçenlere Firdevs cennetini bahsettim ve günahlarını bir kalemde bağışlasin
|