Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
Doğru evet bilmiyorum. Bilmediğime de ikna oldum şuan. Özellikle cezbe bu anlamda müthiş bir delil.. Özür dilerim. 3 sayfa Kur'an ayeti yazdım. Ama cezbe beni kesinlikle ikna etti.
Fakat şu kelamın üzerine biraz konuşmak isterim. Normalde pek cevap verilesi kelamlar değil ama Allah'ın resulü girmiş sohbete..
"Hani Peygamberimiz sahabelere sohbet ederdi ya Sahabeler dinlerken o kadar dikkatli dinlerlermiş ki üzerlerine kuş konduğu bile olurmuş ..
İşte Allah bu kuluna vermiş İrşad ediyor Sen gelmiş buna bidat diyorsun Allah Zanlarının hakikatini göstersin.."
Şimdi tüüüm tarikat ehlinde bunu görüyorum. Şeyhi peygambere denk tutup, Allah'ın zatının da sizin şeyhlerinizde zuhur ettiği iması var. Bu cümlede de peygamber sahabelere anlatırken böyle oluyordu. Şeyhimizde de böyle oluyor anlamını çıkardım ben...
Bu noktada resul nebi ve veli kavramlarının tanımına bakmamız lazım ki aydınlanalım ve "ZAN" dediğiniz delilleri kuran ile sabit olan fikirleri tam müşahade imkanımız olsun..
Resul: Allah'tan gelen emirleri insanlığa tebliğ eden.
Nebi: Allah'tan emir alan fakat kendinden önce indirilmiş olan kitabın emir ve yasaklarını devam ettiren, ileten.
Veli: Allah'tan ilham geldiğini idda eden. (şeyhleriniz)
Veliye ve dahi size göre vahiy ile arada hiç bir fark yoktur. Bu tanımlar tasavvufun yani mutasavvufların tanımlarıdır.
Bu noktada bazı tezatlar var. Kuran ile sabit ki efendimiz ile Allah zülcelal'in insanlığa son mesajı Kur'an dır. Asla vahiy ve ilham gelmeyecektir. Ki ilham meselesi çok büyük bir tehlike dir. Sahte peygamber çıkar bana vahiy geldi der döveriz ama ibnül arabi, yada abdulkadiri geylani çıkar Der ki Allah bana dedi ki filan. Buna biat edersiniz.. Bu nasıl bir tezat? Bunun neresi zan?
Allah zülcelal bir kere miraçta habibi ile görüşmüş, diğer geriye kalan tüm meselelerde Cebrail as ile ayet göndermiştir. Ama sizin veliler sürekli Allah ile irtibat halinde. Buna da itiraz zan oldu öyle mi? Her ne ise..
Yukarıda ki tanımı kabul eden bir kişi veli kulu peygamberlerden dahi üst bir makama yerleştirir. Çünkü vahiy Cebrail ile gelirken ilham direk Allah zülcelal ile irtibat demektir... Heyhaat puta bak... Bu bahsettiklerimi kuran ve sünnet ile örtüştürebilirmisin sen bay çok bilen?
Somut konuşun dicem ama somut olan ne varsa inkar edicisiniz. Başkalarının vehimlerine iman edenler mi bilenler? Bize göre bilen tektir.
Halik ile mahluku karıştırırsan sıkıntı yaşarsın bay bilen. Önce bu iki sıfatı tefekkür et, ardından da nebi resül ve veli ne bunları Bi düşün. Seni cennete sokacak olan o Allah dostları değil. Hakimi Allah olan bir mahkeme de yalnız yargılanacaksın. Ve o tevessül ettiklerin de sana dönüp beddua edecekler. Vallahi edecekler. Bunlar Allah Azze ve celle'nin vaadleridir.
Sabah beri şu veli evliya seyrü süluk, Allah'ın zatında erime, Allah bana dedi ki vs vs gibi konulara ayetler ile itiraz ediyorum. Fakat beynini kiraya vermiş kim varsa beni cehalet ile suçluyor. Delil gösstrin diyorum. Yok sadece cahilsin. Ulan Allah kelamı diyorım. Yok sen cahilsin.... Subhanallah..
Arkadaş siz hangi alemde yaşıyorsunuz?
|
Estağfirullah Peygamberimiz(s.a.v) ile Mürşidi denk tutmak ne demek ?
Alemler Peygamberimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmadı mı ?
Allah'tan Peygamberimize , Peygamberimiz (s.a.v)'den Allah dostlarına feyz ve bereket gelmese nasıl sohbetleri tesir etsin ki ? Değil mi ?
Ben kimi zaman sohbet ederim Aha bizim imam konuşmaya başladı diye içten içe söyleniyorlar bunu hissediyorum . Gördüğüm eksiklikleri oluyor namazdan bahsediyorum yanacaz hep beraber napalım be dayı diyor üsluba bak be
Adamın umrunda değil. Daha doğrusu biz daha adam olamadığımız için pek etkilemiyor dediklerimiz .
Ama Allah dostları sohbet ettiği vakit hedef 12 den vuruluyor tesir ediyor Hidayet Allah'tan tabiki..
Tasavvufu bilmiyorum dediğin halde neden hâlâ üstelersin be kardeşim .. Kur'an ve sünnete ittiba etmeseler nasıl o makamlara yerleşecekler . Allah dilediği kuluna dilediği vakit kapı açar .
Ben cahilim asla her şeyi çok iyi bilirim diye bir şey demediğim gibi sana cahil de demedim aksine araştırman iyi , araştırıp öğrendikten sonra doğru yolu bulan kişi gerçekten çok iyi ilerliyor seyrü süluk yolculuğunda .