Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
Ben biliyorum cevapları. Kuran Azimüşşan'da hepsi yazılı zaten... -) maalesef ki bu soruların cevaplarını tasavvuf ehilleri bile veremiyor... Yok çünkü akıl yok adamlarda, kiraya verilmiş... Yahu Allah Azze ve celle tüm insanlığı itaat ettirebilecek güce sahipken insanlara akledin, bana aklederek yaklaşın, tefekkür edin buyuruyor. Tefekkür etmek dinimizce bir ibadet sayılırken ama bunlar "gassalın elindeki ölü gibi sus" buyurur.. Niye din emrediyor düşün diye. Yook o sana değil menzilde ki sultana -)) herif öyle düşüncelerin içinde ki daha bir kelam ettiğini duyabilen yok -))
neyse bazı ayetler paylaşacağım... Daha doğrusu sadece ayet numaralarını vericem ki biri de açıp okuma zahmetinde bulunsun. Şeyhleri izin verirse......
Bu ayetleri bir tasavvuf ehli izah etsin. Somut fikirler ortaya koyarak elbette. Belagatin sizi getirdiği nokta ortada zira...
Araf 191,192,193,194
İsra 56,57
Kur'an'dan ve sünnetten başka bir İslam yaratmış, Allah Azze ve celle'nin merhametine muhtaçlara secde ediliyor.... Biz buna karşıyız!
"ve lâ ebidune ma ebedtum!"
,
|
masal bahçesinden nağmeler dinlediniz sayın seyirciler. 1200 yıldan beri hiç bir zülcenaheyn alim bu yazıyı yazan bey efendi kadar ilim öğrenememiş.1200 yıl sonra biri çıkmış ümmeti kurtaracak? az çok kitap karıştıran insanlar buna ancak güler geçerler.
Allah a itaat edin, peygambere itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine itaat edin
kim peygambere itaat ederse Allah a itaat etmiş olur.
sahabeyi kiram peygamber s.a.v. itaat etmeseydi ondan istifade edebilirleymiydi?
talebe hocasına itaat etmezse hocasından ne ilim öğrenebilir nede edep terbiye öğrenebilir işte bunun için ilim tahsilinde hocaya itaat ilim öğrenmenin edep öğrenmenin yoludur. usul olmadan vusul olmaz.
sahabeyi kiramın hz peygamver s.a.v. e itaatinden misaller:
bir sual edilince sahabeyi kiram Allah ve rasülü daha iyi bilir derlerdi.
anam babam sana feda olsun ya rasulallah buyururlar ve peygamberi canları dahil her şeyden daha fazla sever ve korurular.
ammar bin yasire Allah rasulü ya ammar senmi büyüksün benmi? ammar: ya rasulallah sen benden büyüksün ben senden yaşlıyım der.
A benim kendini akıldane zanneden klavye alimi arkadaşım biraz daha okusaydında ormancı olsaydınya.
Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
masal bahçesinden nağmeler dinlediniz sayın seyirciler. 1200 yıldan beri hiç bir zülcenaheyn alim bu yazıyı yazan bey efendi kadar ilim öğrenememiş.1200 yıl sonra biri çıkmış ümmeti kurtaracak? az çok kitap karıştıran insanlar buna ancak güler geçerler.
Allah a itaat edin, peygambere itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine itaat edin
kim peygambere itaat ederse Allah a itaat etmiş olur.
sahabeyi kiram peygamber s.a.v. itaat etmeseydi ondan istifade edebilirleymiydi?
talebe hocasına itaat etmezse hocasından ne ilim öğrenebilir nede edep terbiye öğrenebilir işte bunun için ilim tahsilinde hocaya itaat ilim öğrenmenin edep öğrenmenin yoludur. usul olmadan vusul olmaz.
sahabeyi kiramın hz peygamver s.a.v. e itaatinden misaller:
bir sual edilince sahabeyi kiram Allah ve rasülü daha iyi bilir derlerdi.
anam babam sana feda olsun ya rasulallah buyururlar ve peygamberi canları dahil her şeyden daha fazla sever ve korurular.
ammar bin yasire Allah rasulü ya ammar senmi büyüksün benmi? ammar: ya rasulallah sen benden büyüksün ben senden yaşlıyım der.
A benim kendini akıldane zanneden klavye alimi arkadaşım biraz daha okusaydında ormancı olsaydınya.
|
kötü misaller hiç bir zaman gerçeğin varlığını hakikatın kendisini yok etmez. fethullah meseleside hakiki alimlerin meşayihi kiramın olmadığı olamayaqcağı anlamına gelmez. onun gibi daha nice dönekler geldi geçti. bu ümmet hepsinide aştı hakiki murşidi kamillerin klavuzluğunda.
yakın tarihte olanlarda daha eski olanlarda defaatle ikazlara muhatap olmuştur fakat bir şey kaderi mutlaksa ondan kaçmakta mümkün olmamaktadır.
siz seçkin bir ümmetsiniz iyiliği emreder kötülükten sakındırırsınız.
içinizden iyiliği emreden kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun.
Allah ı seviyorsanız banada tabi olunki Allah ta sizi sevsin ve günehlarınızı bağışlasın.
"Size Allah'tan korkmayı, Habeşli bir köle de olsa (başkanınızı) dinleyip itaat etmeyi tavsiye ederim. Çünkü durum şu ki sizden, benden sonra yaşayacak olan kimseler, yakında çok ihtilaf görecekler. Binaenaleyh benim sünnetime; doğru yolu bulan, hidayete erdirilmiş halifelerin sünnetine sarılın. Bunlara azı dişlerinizle (yapışır gibi sımsıkı) yapışın. Sonradan çıkarılmış şeylerden sakının. Çünkü sonradan çıkarılmış her şey bidattir." (Tirmizi, îlim, 16; Ebu Davud, Sünnet, 5; İbn Mâce, Mukaddime, 6; Ahmed b. Hanbel, 4/126,127; Mustedrek, 1/95-96)
- Tirmizî, bu hadis, hasen sahihtir, demiştir. (Tirmizi, a.y)
- Bezzar, sabit-sahih demiştir. (bk. İbn Abdilberr, Camiu'l-Beyan, 2/84)
ilim meclislerinde aradım kıldım talep
ilim geride kaldı ille edep ille edep