12.07.20, 14:50
|
Gayretli üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Çok iyisin mübarek Bizim mizah anlayışımız yüksek bizimde iyi anlasiriz yabancılık çekmezsin riyazet yok halvet yok bütün nefsani hırslarla ve kirlerde kaza bela yaptın oldu diyelim ki çok büyük lutüf olur senin zikirinin kazancı olmaz Allah nasip eder.Hadi diyelim yastığın altına küçük küçük altınlar bıraktılar,toprağı gümüşe,gümüşü altına,altını kırmızı civaya çevirmeyi ruyanda öğrettiler sana..Allah nasip etti diyelim farz edelim biz,Allah razı olmayacağı hiç bir durumda harcayamazsın o parayı araba alayim,ev alayim diyemezsin..tokati - cezası çok ağır olur.
Pir (K.S.A) Hz.leri buyurdu ki: “Yirmi beş sene sahralarda dolaşıp yerden biten otları yemeden, derelerdeki sulardan içmeden ve bir yıl veya daha fazla susuz durmadan, insanlar içinde oturup, onları irşada başlamadım. Ben sahralarda dolaşırken “Ol!” sözü ile ihsan olundum. Ondan sonra çok yiyecek maddeleri buldum, istediğimi yerdim. Kuma tuzlu su dökerdim, tatlı su olurdu, içerdim. Dağdan bir parça koparınca elimde helva olurdu. Sonra Allah-ü Teala (C.C) Hz.lerine karşı edebi gözeterek bunları terk ettim.” Maşukluk makamında, gök kubbe altında, Gavs-ül A'zam (K.S.A) Hz.leri gibi bir kimse gelmemiştir ve gelmez.
Sence evliyaullah bilmiyor mu bu ilimleri ? Haşa..Bu kapıyı açıp bizim tehlikeli sularda yuzmemizi istememişler..Ne buldularsa hangi lutuflara mashar oldularsa fakirlik kapısında bulmuşlar.
Gaybden Kâğıt para getirmez hiç bir varlık,bir yerden bi yere taşıyabilir.Senin paranı a konumundan b konumuna götürür bazı güçlü varlıklar.Altin meselesine de gelince inansam ki her gece altın geldiğinde ihlasim gitmicek,1 zerre kendi nefsime itimat edip kendime harcamicam,para altın kağıt parçası ve maden olarak bilicem değer vermicem,yoksula dagiticam dershane dergah cami aşevi yaptiricam bunun sözünü benim nefsim verse çalışmaya bu gün başlarım simya ilmini..Ben içimdeki köpeği biliyorum 70 şeytan gücünde olan nefsimi çok yanlış fikirlerde gördüm ruyalarda bile farkli seyler gordugumde bilinc altima bak eyvah bu benim ic alemim diyorum.Allah muhafaza diyorum sadece..Rabbim bizi 1 an bile nefsimizle baş başa bırakmasın..
Altını bırakta hocam Esmanül Husnadan hangi isim riziklari verirmiş,gün içinde kaç kere zikredilirmis.Guclendirici esma ne seçilmeliymiş,hangi namazlardan sonra okumak kapıların açılmasına vesile olurmuş.Rizik ile ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hangi dualari okurmuş,rızığı eksikten kesen durumlar neymiş,rizik aslinda yazili ama gunahlarimiz bunun uzerine bi perde cekermiymis,Namazlardan sonra 11 ihlası şerif ve 7 fatiha ne ise yararmış.Biz şu dakika içinde aldığımız nefesin şükrünü eda edebildik mi ki ? Başa çıkamayacagimiz bir hal isteyelim..Kusurum olduysa affola..
|
Ellah razi oksun kardesim hakikati femissiniz. hakikat hasta nefislere agir gelir. anlattiklariniz Abdulkafir Geykani ks un hakkinsa bili enlerden buzfaginin gorunen kısmından bi parca.
|