150bin din görevlisi var ama kaç tanesi işini hakkıyla yapıyor? Merkezi yerlerdeki imamlar diğerlerine göre biraz daha vasıflı olduğu için burnundan kıl aldırmaz, soru sormak istesen kendini sana karşı il valisi gibi görür. Köy yerlerindeki hocaları denetleyen yok 5 vaktin 3 ünde imamla namaz kılabilirsen peşinden şükür namazı kıl. Bizim köyün imamı önceki görev yaptığı yerden sürgün gelmiş adam camiye boş vakitlerinde geliyor asıl işi arıcılık bu işten arta kalan zamanlarda camiye gelirse öp başına koy. Ama maaş günü bankamatiğin dibinde yatar. Bunları şikayet olmadığı takdirde denetleyen yok diyanet salmış hepsini çayıra. İktidar (kesinlikle siyasi görüş için söylemiyorum) imamhatipli ve bunlara dokunmayacağını bildikleri için diyanet baştan sona işini savsaklıyor. Köylerdeki hocaların durumunu cimere yazdım genel durumu anlattım gelen cevap bize isim verin kim olduğunu söyleyin diyor. Yahu hangi birini söyleyeyim hem ben bunu sana söyleyeceksem senin işin ne? Çık denetle. Ben her yıl düzenli olarak vergimi ödüyorsam işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorsam bunların yaptığı benim ve bütün vatandaşların emeğinin çalınması olmuyor mu? Bu din adamlarının yaptığı kul hakkına girmiyor mu? Din adamı böyle yaparsa sıradan vatandaş ne yapmaz? Bu alınan para haram değil mi? Bu aldığkları parayı çoluğuna çocuğuna yedirirken vicdanları sızlamıyor mu?
|