Alıntı:
Och Nickli Üyeden Alıntı
Okuma şeklimi anlattığım kısmın celb ile alakası yok. Allah rızası için okuduğum uygulamanın şeklini yazıyordum.
Celb bağlama benzeri durumlar; sen yoldan geçerken aniden bir kamyonun sana çarpması gibidir. Tedbirli olmazsan öledebilirsin. Celb bağlama ya da büyü musallat da kadere dahildir. Kişi tedbirli dikkatli olmazsa kamyonun sana çarpması gibi büyü de musallat da bağlama da celb de gelir onu bulur. Bu ve benzeri durumlar mutlak kaderi değiştirmez.
Kişinin yaşadıkları karşısında ne yapacağı, nelere başvuracağı da bir imtihandır. Bana neden büyü yapıldı? neden musallat aldım ? Bunlar insanı haklı göstermez.
Sürekli yorumlarda okuyorum. Bazı arkadaşlar o kadar ağır yorumlar yapıyor ki, aklınca kişiyi uyarıyım derken kalp kırıyor incitiyor kimi zaman onun hakkına giriyor.
Buradan şu sonuç çıkmasın. Ben sizlere burada ki bütün uygulamaları yapın hiç bir risk yoktur demiyorum. Her merdivenin bir basamağı vardır. İnsanların gerçekleri kendileri görmesi daha önemlidir. Atalarımız ne demiş; bir musibet bin nasihatten iyidir.
Sitenin ana sayfasında ilk bölümde havas dersleri var. Orada havasın şartları diye bir bölüm var. Havas ilminin ilk şartı ibadetlerinizi yerine getirmek. Kuran okumak abdestli olmak vs vs vs vs.
Bir çok buna benzer örnek verebilirim. Mesela cin yakmak günahtır. Nereye kadar günahtır ? Bedenden çıkmıyor ve insana zulüm ediyorsa.
Yani burada sen günde 1000 defa da bazı konularda günah yapma desende kaderinde varsa ve sabrına yenik düşüyorsa yapacak. Yaptığı kişi de bütün kapıları açık bırakıp bir kul gibi vazifelerini yerine getirmiyorsa bundan nasibini alacak.
|
Güzel izahat etmişsiniz uzunca süredir bu kadar mantıklı bir yazı okumadım