26.06.20, 18:11
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 31 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
accuracy Nickli Üyeden Alıntı
Her gece 1000 ayet-el kürsü okuyorsan uçman lazım
|
Cok yanlis size bu bilgiyie veren kaynagi tekrar arastirin . Ucmak niyeti ile yapilmaz ibadet . Ucmaktan kasıt mecaz ise evet el hak ayet elkursi insanin ruhunu dertten kederden uzak tutar yukari yukseltir . Ancak Allah rizasi icin yapilan ibadette maddi bir menfaat beklenemez . Maddi menfaat bekleyenler zaten hadim isi ile mesgul oluyor . Musluman olmanin hakkino vermek icin dahi 5 vakit eksiksiz namaz guzel ahlak herseyin helali gerekirken bunlari yapinca yapilam fazladan ibadet sukurdur . Gayrisi da bizi baglamaz . Ayet elkursi isteyeni ucursun . Bize Rabbin rizasi yeterli . Hamdolsun
---------- Post added 26.06.20 at 18:13 ----------
Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
Kul, Allâh’a farzlarla yaklaştığı kadar hiçbir amel ile yaklaşamaz. Lâkin, bu ulvî yolculuğa nâfilelerle devâm eder. Resûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
“Her kim (ihlâs ile Bana kulluk eden) bir dostuma düşmanlık ederse, Ben de ona karşı harp îlân ederim. Kulum kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevimli herhangi bir şeyle Bana yakınlık kazanamaz. Kulum Bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibâdetlerle durmadan yaklaşır, nihâyet Ben onu severim. Kulumu sevince de Ben onun (âdeta) işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı akleden kalbi ve konuşan dili olurum. Ben’den her ne isterse, onu mutlakâ veririm. Bana sığınırsa, onu korurum. Ben, yapacağım bir şeyde, mü’min kulumun rûhunu kabzetmekteki tereddüdüm kadar hiç tereddüde düşmedim: (Zîrâ) o, ölümü sevmez; Ben de onun sevmediği şeyi sevmem.” (Bkz. Buhârî, Rikàk, 38; Ahmed, VI, 256; Heysemî, II, 248)
|
Hayy Allah razı olsun . Cumadan nasibini gani gani versin Kardesim
|