17.06.20, 07:30
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Nun Nickli Üyeden Alıntı
Abi burdan sunu anladim özetle dogru anlamismiyim. Hacetlerimiz icin esma cekmez aslinda uygun degil. Allah rizasi icin olmali. Hacetlermiz icin hacet namazlari var hacet dulari olmali. Yuksek.sayilarda ayetler ve zikirler okuyanlarda kisinin takvasi ve ihlasina bagli olarsk egerki dunyevi istekte bulunmuyorsa Allaj tarinfan bi gorevli gelebilir. O zaman esmalarin faziletleri niyr var ben anlamamisim.heralde abi
|
Sevgili kardeşim..
Esma çekilir de, dua da edilir.. Kötüdür filan falandır demedim.. Ki Bakara 152 de de açık açık "beni anın ki bende sizi anayım" buyuruyor. Burdan ne anlam çıkarırsan öyle amel edersn... Mesela ben derim ki Allah Azze ve Celle kalplerdekini bilir, ben rızasına uğraşırım, kalbimdekini de O nasib eder..
Yani veliye tecellisi ayrı, deliye ayrı, bizler gibi nefisine uymuşlara da daha farklı demek istemiştim..
Esmaların fazileti niye var.. E bi dön bak bakalım Allah Azimüşşan'ın yarattığı neyin fazileti yok?
Güneş, ay, yeryüzü, yeryüzünde yaratılan ne varsa herşeyin beşere hizmet ettiğine şaşırmaz da veli kullarına ikramlarına, bizlere de Rahmet etmesine mi şaşırırsın?
Kulu, Allah Azze ve Celle ile iki şekilde konuşur mesela
Biri Kur'an Azimüşşan'ı tefekkür edip anlayarak, yavaş yavaş okurken..
Bi de dua ederken..
Şimdi bundan sonrası kulu ile Allah Azimüşşan'ın arasında olduğundan çok daha konuşmamak gerek ki fazlada kelam ettik üstelik.. Bakarsın farklı noktalara gider. Altından kalkamayız.
En iyisi sen Esma çalış sıkıntı etme bunları.. Lakin tirmizi de geçen şu hadis de aklında bulunsun;
“Yapılan işler niyetlere göre değerlenir. Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır. Kimin niyeti Allah’a ve Resûlü’ne varmak, onlara hicret etmekse, eline geçecek sevap da Allah’a ve Resûlü’ne hicret sevabıdır. Kim de elde edeceği bir dünyalığa veya evleneceği bir kadına kavuşmak için yola çıkmışsa, onun hicreti de hicret ettiği şeye göre değerlenir.”
|