17.06.20, 02:17
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] esmaların görevlileri vardır. Bunlar da bir meleğe bağlıdır. O melek bi başka büyük meleğe derken zincirleme gidiyor. Ne kadardır sayıları gelirler mi gelmezler mi Allahu alim.. Fakat amel, takva, şeriat bunlarınların hepsine bakar o kullar.. Mesela örnek veriyim sana.
Ayetel kürsinin bir sürü terkibi var.. Alayı yalan. Musallatda alıyor uygulayanlar üstelik.. Diyeceksin ki ayetel kürsi mi? Varlıkların en korktuğu ayet. Kralların tacı düştü bu ayet inerken.. Şeytan hüngür hüngür ağladı mesela.. Gökler ve yerler ve ay ve güneş tazim etti bu ayete.. İşte düşün ne kadar önemli bir ayet. Şimdi bu ayetin görevlileri atıyorum ben diyelim ki x şahsın kendime celb edicem diye işi gücü, şeriatı ne var ne yok bırakıp bana gelicekler öyle mi? Musallat aldığına şükretsin kişi.. Hadimi asla gelmez mesela ayetel kürsinin görevliler vardır, bir süre izlerler. Kişiye bakarlar uygun mu? Uygunsa bir görevliyi Allah'ın izni ile gönderirler ama ne kadar zaman sürer Allahu alim..
Zikir avamın duasıdır der alimler. Seçkinlerin de ibadeti dir. Manevi alemde bir mesele için filanca esmayı zikretmek hoş karşılanmaz anlamına gelir bu. Allah Azimüşşan duanın karşılığını verir ama rahmetinden.. Yani bir Hacet için bir işlem yapılırsa koruma yoksa ki varsa da cinniler merak edip gelirler. Kişiye musallat ruhsatı alabilecekleri ortam varsa affrtmezler..
Yani İslama uygun bir hayatın yoksa haftada bir hatim indirsen ne olur? Dil bu herşeyi söyler.. Kalb ile söylerde bir hacet istemezsen zikirin lezzeti kişiyi bu dünyadan eder..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her sakallı hacı, her meyhanede kini de sarhoş sanırsak sonuç malum..
|