Alıntı:
Ninexus Nickli Üyeden Alıntı
Sübhanallah kaç boyut varki ?
Ben sadece cin , insan , (birde melekleri gördüğümüz)boyut var diye biliyordum .
Forumda bütün boyutları güzelce anlatan bir konu mevcut mu ? Bir aramıştım amma tam istediğimi bulamadım .
|
18.000 tane Alem var.
Biz insanlığın idrak edebildiği ve bilim yoluyla öğrendiği de 3 boyut var, kimisi 4 uzay olduğunu söylemiştir hatta.
Bunun ötesine gidememiş bilim boyut hakkında.
Alemler hakkında şöyle bir bilgi paylaşmakta fayda oldugunu düşünüyorum, Hocam beni affeylesin onun konusu burası diye saygısızlık etmek istemem.
18.000 Alem denildiği vakit...
Bu ifade kesretten kinayedir, yani çokluk ifade eder. Varlıkları canlı, yarı canlı ve cansız olarak üç alem şeklinde düşünebileceğimiz gibi, bunlardan her birini de binlerce, milyonlarca alt birime ayırabiliriz. Hatta her bir insan bile tek başına bir âlem sayılır.Ama son kısma fazla kafayı yorma motoru yakarsın. Sadece şunu bil, bir değil, iki değil, üç de değil, bir sürü Alem var. Bu kadarı kafidir sana tevekkülünde.
“Ben de böyle fehmederim ki: Semavatta binler âlem var. Yıldızların bir kısmı herbiri birer âlem olabilir. Yerde de herbir cins mahlukat, birer âlemdir. Hattâ herbir insan dahi, küçük bir âlemdir. 'Rabbil alemin' tabiri ise, 'Doğrudan doğruya her âlem, Cenab-ı Hakk’ın rububiyetiyle idare ve terbiye ve tedbir edilir' demektir.”(Mektubat, 26. Mektub, Üstad)