Alıntı:
Filozof Nickli Üyeden Alıntı
Hiç bir konuda çok uzunca yazmamanızı tavsiye ederim zira muhatapın zamanı ve hevselesi yeterli olmaya bilir. Her soruya cevap vermek zorunlugu hiss etmemek lazım bazı yerlerde. Bu nacizane dostca tavsiyeydi.
Bir şey Kuran ve Hadiste yok ise caiz oımadıgını söylemedim ve söylemem ama şüpheli meselelerde İslami yaşam geregince ihtiyat edilir.
Benim önceden yazdıklarım konu açan arkadaşın paylaşımına aitdir. Sizin esma tertipinizden haberim yok. Cezp konuları ister "helal" ister "haram" muhalifim zira işin köküne inmeli, sebebini bulmalı onu çözmeli diyorum. Siz "ben helal olduguna ictihad etdim" diyorsanız dilediginiz gibi yapın zira helal olduguna ictihad etmişsiniz ama ve lakin bu işlemlere şüphe duyan ve uygun bulmayan (ki akli delillerle istinaden) birine de fikrinizi dayatmaya çalışmayınız.
Son olarak, Esmaları inkar eden biri yok. Hatta majistasyon büyü çalışan ve havas kitapı yazarı Bülent bile Esmaları kullanır ama kendi amacına uygun.
Sözün özü, Allahın rizayeti bir işte var ise yapılır yok ise vardır bir hikmeti deyip şükr edilir.
|
Allah razı olsun , kusura bakmayın biraz sert cevap verdim . Edebe uygun davranmadım .
Herkes istediği ehli sünnet alime uymaya özgür sonuçta .
Nasılsa kimse kafasına göre konuşmuyor burda , hepimiz nakl ediyoruz .
Sahabeler dahi bazen ihtilaf ederlermiş .
Allah’a emanet olun , yine özür dilerim .