Cümlemiz ,
Tabi inşaaellaah , sizinde bu konu hakkında bilginiz veya tecrübeniz varsa yazarsanız , teşvik olur .
Tabi çoğunu gizli tutun , çoğu kişiden duydumki bu tür tecrübeler paylaşılabilir lakin ekserisini gizli tutmak daha faziletliymiş .
Mesela bir salavat var (bunuda cübbeli hocamdan duydum) yatmadan 100 kere okursa diyor(40gün devam ederse) evliyalardan oluyormuş , lakin gördüklerini ifşa ederse veliler divanından siliniyormuş , bundan yola çıkarak belki bazı zikirlerden tecrübe ettiklerimizi gizli tutarsak daha iyi olabilir gibi gözüküyor .
O salavatı hazır gelmişken bura paylaşalım (gerçi meşhur bir salavat amma olsun):
Faziletlerine dair bir kaç mühim husus - >
Daha bir çok havası var , “cübbeli ismi azam salavatı” yazınca çıkar , orda video ile beraber anlatıyor çok güzel .
Son resimdeki gül suyu hakiki olması lazım , lakin Esansıda o suyun içinde mevcut olması lazım mı bilmiyorum . Bazen esansız su gibi şeyler olabiliyor her halde (bu husustan tam emin değil ,pek bilmiyorum , hiç mahir değilim bu kokular hakkında)
Ayrıca şunu diyebilirimki kabul ve sürat bakımından salavat gibisi yok , çünkü salavatın içinde zikir olmakla beraber rasülullaha yapılan bir hediye olduğu için geri çevrilmiyor , kesin kabul oluyor bi iznillaah .
Salavat ayrı bir alem , cidden rasülullahın ruhaniyetine kendinizi çok yakın his ediyorsunuz , dünya bir yana , ona yakın olmanın ve sevmenin verdiği haz bir yana . Günlük en az 1000 salavat getirmek müthiiiş bir huzur veriyor .
Devam eden mesruur olur , kısa salavatlar var onlar daha kolay olabiliyor , önemli olan rabıta halinde bağlantıyı kurarak ve aynı anda onun hayatını okuyarak salavata devam etmektir . Tabi günahlardanda uzak durmak lazım .
(Getirdiğimiz salavatın içinde mutlaka ehli beytinede yapılıyor olması lazım , bereket kesik olur yoksa(bu eksik salavatın adı “salatül betra” dır , kesik salavat demek , yani bereket bakımından kesik ,eksik, yani kaçınmak lazım , yani “ve ala âlihi” ibaresi geçmesi lazım, bu tabi işin takva yönü , yoksa öbür türlüde salavat getirilir ama eksik olur )