13.06.20, 01:55
|
Gayretli üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Ninexus Nickli Üyeden Alıntı
Bir çok esma ı şerifenin zikrinin vesile olduğu faydaları müşahade ettim , yani farklı esmalar zikr ettim , lakin eama- idrisiyyenin bu ismi şerifindeki fazilettinde “her istediği olur” diyorsa olur , yani buna böyle inanmak lazım , belki zaman alır , lakin er yada geç olur !(hayırlı ise) bu ismi şerifin zikr ettiğim vakit istediklerimin olduğunu müşahede ettim (yukardaki tertip üzere) , yani yumuşaklık istiyordum daha çok , çünkü çok sinirli idim , bunu zikr ettiğim sıralar öfkemin azaldığı gözle görülüyordu zaten .
Başka bir şey istemedim ,daha çok Allah’ın rızasını istiyorum , bunu müşahede etmek ise ancak ahirete gitmekle belli olur , devam edilirse Cenabı hak kabul eder inşaaellah . Diğer bazı ismi şerifler zikr ettim erbainden , ve hakikaten tesir müşahede ediliyor , inanmak lazım , devamlılık lazım , teslimiyet lazım , ne gelirse rıza göstermeye razı olmak lazım . Amma daha çok bu esmaların manalarını kainat penceresinden tefekkür etmek lazım . Maksat aşırı menfaat olursa bu seferde ihlas zedeleniyor , yani kar ilişkisi olmaması lazım , sevgi muhabbet olması lazım . Faydayıda zararıda yaratan Allah , yaratmak istemezse hiç bir şeye muvaffak olamayız .
El Cami ve el mukaddim ismi şerifleri için bir şey diyemeyeceğim , kitaba baktım amma bu konu hakkında bir şey göremedim , yine kendim manalarını okuyarak bir düşüneyim dedim amma muvaffak olamadım .
İlmim az , ben sadece nakl ediyorum .
|
Allah razı olsun. Esmai Erbain den başka isimlerle ilgili tecrübeleriniz olursa paylaşmanızı rica ediyorum
|