Alıntı:
Swordsfish Nickli Üyeden Alıntı
-Yazım şekline dikkat et .
-Beni sorguyamı çekiyorsun. 1--ben kimseyi sorguya cekmiyorum.cekememde zaten..............
-Senden büyük Allah var. 2-herkesten ve herseyden ustun Allah var.........
-Herkese tepeden bakıyorsun benim anladığım. 3-kimseye tepeden bakmam bakamam cunku ben haddimi bilirim.........
-Dini tek sen iyi biliyorsunda herkes senin gözünde kafir münafık zındık olarakmı görüyorsun üst yazını iyi oku? 4-dini konularda fetva verecek durumda degilim hic kimseye oyle itham edemem benim haddim degil......
-Kendini bişey sanan senin gibilerle muhatap olmak hatası bizde aslında neyse yolun açık olsun. 5- ben kendimi hic bir sey sanmiyorum,yaptigin hataya bir daha dusme.amma kibirlisin ha.........
-Senin yaşın kadarda bizde yaş varda meslee yaşda değil öncelikle edepde ama edepde herkesde olmaz.
6-meselenin bir kismi yasda,ne kadar edepli oldugun su yazdiklarindan belli.......
-Seni ben Allah havale edeyim.Azanın hakkından tepeden bakanın hakkından Allah gelir. 7- beni tabi Allaha havale edecen.baska havale edecek yer varmi ki,herseyin hakkindan Allah gelir.........
Merak ettiği eserde herşeyi bildiğini sanan ama hiç bilmeyen zata sana gelsin.
Imam-i Gazali - Kalplerin Keşfi
|
8-madem oyle herseyi bildigini sanan kisi,imami gazalinin sozu........
İmam Gazâlî rahmetullâhi aleyh şöyle der:
“Dünyada mârifet zevkine varamayan, âhirette müşâhede tadını alamayacaktır. Kişi dünyâda kazanıp bedelini ödeyemediği bir şeye âhirette sâhip olamaz. Burada herkes neyi ekmişse âhirette onu biçecektir. Herkes yaşadığı gibi ölecek ve öldüğü gibi dirilecektir. İşte dünyada mârifete, yâni Hakk’ı tanıyıp mûcibince amel edebilmeye ne kadar muvaffak olmuş ise, âhirette onun nîmetine o derecede nâil olacaktır.”