Lâ ilâhe illallâh zikrini ilk evvel olarak ne kadar değil nasıl çekileceği üzerinde duracağım..sanırım cübbeli hocaefendi ve bir kaç hocalardan duyduğumu sohbetlerden kulağımda kalanları söyleyeceğim..La ilahe illallah derken 'la' yı uzatmadan okumak caiz değildir..hatta 4 5 elife kadar uzatabilirsin..şunun gibi laaaa.. ikincisi ilâhe deki elif 1 elif miktarıdır ..ilaahe..illallah daki lafzatullahın hakkı 1 eliftir..ama çoğu bunu ihmal eder..galatlaşmıs bir okuyuşla illalla der geçerler..kesinlikle caiz değildir..hatta vebâle girilmiş olur..misal sizin isminiz ahmet veya hasan olsun..Size birisi ah veya has dese hoşunuza gider mi..o yüzden zikirde çok ve hızlı okuyacam diye şöyle değil..lailaheillalla..şöyle..laaaailaahe illallaah..varsın 1 saat geç bitsin..
Gelelim adet kısmına..bir çok rivayet vardır ki müslüman olarak ahirete göçmüş birinin ruhuna her 100üncüde muhammedün rasulullaah ilhakiyla beraber kelimei tevhidi 70bin adet okur ..evvelinde niyetle beraber tabi..hediye ederse umulur ki biiznillah o hediye ettiğin kişinin üzerinden kabir azabı kaldırılır ve günahları silinir..
Ben bunları duyduktan sonra başladım şu an ortalarındayım..aklımda 5 kişiyi belirledim..anne ve babamın anne babaları ve dayım..onların ruhuna hediye edeceğim biiznillah..selâmetle..
|