Alıntı:
Filozof Nickli Üyeden Alıntı
Yazacaklarım tavsiye içeriklidir dinleyip-dinlememekte özgürsünüz.
Seyru-Sülüka talip olmak isteyenin havas ilmi ile ne işi olur? (Bülent kısa büyücü majistik yöntemle çalışan bir azgın insan ve bu dediklerim onun kitablarını okuyan akıl ehli için aşikardır) Ben yakın asırlarda yaşamış büyük manevi makam sahiblerinin bir çohunun hayatını inceledim fakat hiç biri havas ile uğraşmamış niyemi ? zaten bu adamların ruhi konumları en üst seviyede ne yapacak havası ? cinden, ruhanidenmi yardım isteyecek ? kamale ermişse eğer zaten ruhu bu varlıklardan da uca noktadadır, ne dilerlerse olur Allahın iznii le. Böyle kişilerde Allahın rizayeti haricinde bir istekte kaçınanlardır.
Sözün özü, Şeriat yani Kuran ve sünne dışına çıkmadan seyri-sülükünu yap. İlk işin şeriat ilmini öğrenmek olmalı zira ilmi bir haritadır sana karanlıkta işık tutar amellerini marifet ile olur.
Son olarak, İLİM İMAN ve TAKVA
Vesselam
|
Sayın hocam..tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..havass ilmi kısacık tecrübemden mutevellit sadece büyü vs çıkarmadan ibaret değildir diye biliyorum..havasdaki dua ve zikir ve diğer malumatlarla bireysel manada yükselme arzumdur..elhamdulillah medrese derslerine kısmi de olsa haiziz..maneviyatı cezbedecek konulara talibim..eyvallah