Alıntı:
krsd Nickli Üyeden Alıntı
Uzun zamandır bu konu hakkında bu ilimle ilgili aklındakileri yazıya dökebilen ve ne yapmak istediğini kestirebilmiş birinin sorusuna denk geldim..
Adem kardeş.. Senin evvela bu ilmin ne olduğundan çok ne olmadığını anlaman gerek. Zikir ehli misin ilim ehli mi? Bunu da müşahade etmen gerek.. Sonra havas "yakin" etmeyi gerektirir. Yakin ettiğin zaman ise aldığın lezzet havas ilminin yüzüne baktırmaz. Lakin edilebilirse..
Bu ilim şunu okursan şunlar şunlar olur ilmi değildir. EN çokda bunu kavrayamıyor insanlar. Bu ilim matematik gibi kesin sonuçlar vermez. Çünkü neye Nasıl amel ettiğin önemlidir. Allah ile hiç münasebeti olmamış, gelmiş "şunu okusam bunu verir Mi?" diye soruyor. E dedim sen olsan sana verirmiydin?
Yüksek bir maneviyat gerektiren bir ilimdir bu. Zira şeytan havas alimi ile değilse talebesi ile çok uğraşır.
Alem ilim yoldur. Senin gördüğünü ben giremem. Haliyle bende ki müşahade farklı sende ki farklı olabilir. Herkesin seyri süluğu kendine tabiri caizse=) zorlukları kolaylıklarından ve getirilerinden daha fazladır. Varlıklara hükmedebilmek şahsi kanaatimce bu şahadet aleminde bazı durumlarda saygınlık kazandırabilir belki kişiye fakat Allah katında işler biraz değişiyor. Havas ilmi, haram ile helal arasında ki çizgilerin çok büyük ve kalın değilse, nefsine de uyarsan sana imanını da kaybettirebilir, dediğim gibi yakin da ettirebilir.
Bu ilim ile yapılabilecekler ucu bucağı olmadığından talebeliğin hiç bitmeyecektir. Çünkü sürekli öğrenme durumu devam edecek.
Türkiyede bildiğim kadarıyla gerçekten adam gibi basılmış, çevirisi düzgün yapılmış ve içerisinde ki bilgiler de doğru Çalışan bir kitap yok. Mevcutlarda ise verilen uygulamalar ya bilerek yada Çeviri hataları yada baskıda yapılan hatalar nedeniyle tamamı işlevsiz vaziyettedir. Ki ilim sahipleri zaten ilmi ağızdan alın der hep. Yani Birini bulacaksn sana el vericek bu İlmi iyi öğreticek ki birşeyler olabilsin. Aksi pek zor.
Siteyi araştır.
Bülent Kısa'nın "havasa giriş 1 ve 2" kitaplarını indir. Otur uzun uzun oku hem bilgi edindiğin hemde ilmi iyi anlatır.
Bu sitede de çokça zaman geçir. Çok Ehil hocalar var ve yardımcı olmaktan hoşlanan insanlardır.
Kolaylıklar diliyorum.
|
Yani bu kadar açıklayıcı bu kadar insanın içine ferahlık veren bir cevap..ekmeli mükemmele yakın bir izahat..Allah sizden ve sizin nesebinizde bulunanlardan razı olsun..ilme ve maneviyata aç olmam bundan herhal..kendimi olmuş hissedemem..sürekli açım ilme..burda Allah aşkını bi nebze bile bulabilirsem ne mutlu bana..yardımcı olabileceklere nacizane dualar iyi niyetler benden bedava..Tekraren Allah razı olsun saygılarımla