Alıntı:
Veteris Nickli Üyeden Alıntı
Bak işte bu insan. Binlerce yıldır birbirleriyle savaştılar. Adına din savaşları denir bunun. Siz de bunun basit bir örneğini göstermişsiniz. Senin dinin sana benim dinim bana, der ayet, Kur'an'da. Savaşmaya gerek var mı öyleyse?
Her din ve peygamber Allah tarafından gönderildiyse birbirinize laf atmanın manası ne? İşte bu da bu insanların sınavı. Biri diğerinin inancına ve söylemlerine tahammül edemiyorsa gerisi hikayedir. Yok o dini onlar bozmuş, yok bu dini şunlar bozmuş. Bozuk olan bir şey var o da hangi dine inanırsa inansın insandır. Hristiyan toplumda yaşamıyoruz. Yaşadığımız toplum müslüman. Olaya objektif bakarsak müslümanların ne kadar yozlaşmış ve sapmış olduğu da bir gerçek. Şu ülkenin haline bakın. İş hayatına bakın. Haftada bir Cuma'ya giden adamların hafta içi yediği naneleri biliyorum. Yalan, dolan, hak, hukuk, haram, adam kayırma ve bir sürü şey, rezil rüsvan.
O yüzden herkesin dini kendinedir. Her koyun kendi bacağından asılır. Birbirlerinizin dinlerinize leke atacağıniza herkes aynaya baksa daha aydınlık yol alacaktır.
|
Aynen resullullah efendimiz Bedir Uhud Hendek savaşlarını alacak verecek meselesi yüzünden yaptı zaten. Ayrıca müslümanım diyenlere bakarak İslam hakkında yorum yapmak abesle iştigaldir. Gerçek mümin İslam'ın ve müslümanların güzelliklerinden bahseder, olumsuz örnekler için de dua eder. Kafirun suresini de mealine bakarak yorumlayamayız.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]