Bismillaah ,
Bence insanların kendi fikirlerini beyan ederek başkalarınkini eleştirme hakkına sahiplerdir , nitekim sahabeler arasında dahi ihtilaflar olmuştur , bu insan olmaktır , islam kalesinin kötü bir şey dediğini göremiyorum , acaba neden ona bu kadar baskı yapılıyor ? Gayet insanca bir tartışma açılmış burada , tabiki illa birisi haklı birisi haksızdır , velakin hak bir isanın yorumuna göre değişmez zaten , o yüzden stres yapmadan ehli sünnet çerçevesinde istişare etmekte bir beis göremiyorum ? İnsanız , velevki bir kişi bize sert cevap vermiş olsun ,onu altdan almak vazifemizdir , sertlik nedir ? Sadece kaba söz ve üslup mu? Veya altan almamak dahi bir sertlik değil midir ? Cenabı hak bizi istikametten ayırmasın , kalp kırmayalım ,
Gönül çalabın tahtı , çalap gönüle baktı
İki cihan bedbahtı , kim gönül yıkar ise ..
(Bu arada bazı hadislerde bazı günler bazı şeyleri yapmak için daha uygundur diye rivayetler mevcuttur , mesela çarşamba tırnak kesmemek , veya kan aldırmamak gibi , veya hangi gün ticarete daha uygundur veya değildir diye , cübbelinin bu konu hakkında kısa videosu var , ayrıca süleyman el hüseyni hazretlerinin , kenzül havas isimli eserinde , hangi gün ve saat hangi işe daha uygundur diye beyanatlarda bulunmuştur , günler veya yıldızlar tesir yaratamaz , velakin yaratan allahtır , lakin bulutlar nasıl yağmuru haber veriyorsa , bazı gök hadiseleride bazı şeyleri beyan eder , beyan eden yine cenabı haktır , kainatta gizli satırlar vardır , lakin cenabı hak gerçekten bunumu beyan etmiştir ? Bunu ancak Allah bilir ehlullaha bildirir , lakin tehlikeli sulardır , kaynak çok sağlam olmalıdır , yer yüzünde nuceba diye veliler var onlara bir rivayete göre yıldız ilmi verilmiş , yani cenabı hakkın kainnataki gizli satırlarını okuyup allahın bildirmesi ile bildirirler .) bu arada sitedeki sihir büyü paylaşımlarına tamamen karşıyım , caiz değildir haramdır . Bu hususta ayetler vardır . Bazı sihir büyüler insanı kafir eder , çünkü kurandan ayetleri kan gibi necis şeylerle yazıyorlar , bu istihfafa gireceği için tabiki dinden çıkacaktır , diğer büyüler hakkındaki hükümler ihtilaflıdır , tövbe gerek , böyle şeylere yaklaşılmasın .
Hepimiz günahkarız (en başta ben)Birbirimizi tövbeye teşvik edelim . Zayıfız , Zayıf ..
|