Alıntı:
Moena Nickli Üyeden Alıntı
"Kimi zaman techno müzik açık dans ederim..
-Hoca dediğimize bak techno açıp dans ediyor" Ciddisiniz bu konuda
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Burada aklıma takılan o kadar şey varki tasavvuf konularının,virdlerin duaların arasında ayıp olmasın şimdi abilere bu sorular sorulurmu şimdi, kendime saklıyayım dediğim konulardan biriydi bu dans konusu, ayrıca keman ve çelloya ilgim var açtığın konu hem güldürdü,hemde bir kaç şey edindim teşekkür ederim,keman mesela beni oldukça farklı yerlere götürür Tasavvuf müziği denesem ne olur yani değil mi ? (Al-Firdaus Ensemble-Ya İmmamal Ruslı) müsait olduğunuzda bakabilirsiniz İspanyol bir tasavvuf grubu gibi, o kadar basmakalıp ve yasakçı konuşan tipler varki insanı afaroz etmeye,ötekileştirmeye çalışan sanki kendi tekelindeymiş gibi...İnsan kendini sıfırlayamıyor vesselam...
Fiili duaya gelince insan birşeyler tasarlayıp,tasvir edip yapmaya gelince mecalsiz ve aciz kaldığında ,sebeplere sarılma durumunda kendini sabote ettiğinde veya ipe sapa gelmez enerji blokajlarıyla bir barikat kurduğunda nasıl altından kalkabiliriz, Fiili dua aşamasına geçmek içinde dua edecek halde değiliz heralde , bilmiyorum açıkçası bu girdap durumunda ne düşünürsünüz,tavsiyeniz ?Bazı durumlarda paldır küldür başlamak sanki daha iyi düşünmeden,ölçüp biçmeden ama o cesaret nasıl? Umarım doğru bir şekilde anlatabilmişimdir......Uzun yıllardır aradığım cevabını bulmaya çalıştığım şeylerin yazılarınızda dillendirilmesi yorumlar da o şekilde farklı hisler uyandırdı açıkçası....Teşekkürler celcelutiye....
|
Birşeyin ne olduğundan çok neye sebep olduğu önemlidir,kendini daha iyi hissettirecekse dinle..İsimlerin bir önemi yok sadece içinde söz kelam olan eserler saflığı kirletir sözsüz müzikleri tercih ederim,dans içinde enerjinin akması gerekiyor.He tercihen zikir halkası ilk tercihimdir ama hep nasip olmuyor
Enerjiyi akıtmak boşaltmak lazım o yüzden dans..
Bir yerden başlamak lazım fiili duayada,yürümeye başlamadan koşulmaz..Önce bir kaç küçük adım at bakalım sonra yürürsün koşarsın