Evet arkadaşlar denemelerim sonucunda bir sürü safran mürekkebim çöp oldu,sebebi ise kafur,Mürekkebi yaparken safranla gülsuyunu kaynatıyorum,üstüne beyaz misk ve anber ekliyorum son olarak mürekkebi esas mürekkep yapan,rengini ve hacmini koyulaştıran siyah toz misk ekledikten sonra yazdığım yazı dağılmıyordu taki kafuru ekleyene kadar kafuru ekledikten sonra kaynattığımda siyah toz miskin mürekkebe karışmadığını teflon sütlüğün dibine yapıştığını gördüm,soğumasını bekledim düzelir diye yine olmadı,kafur zeytinyağı ile su misali siyah toz miskin mürekkebe yapışmasını koyulmasını önlüyor ve sulandırıyor,kafur resmen mürekkebin üstünde yağ gibi yüzüyor,yazdıkça mürekkebi aşırı dağıtıyor,
Size tavsiyem kafur kullanmayın,çoğu uygulama kafur istemez zaten,kafur isteyen uygulama var ise buhur içinde kafur yakın kağıdı onla tütsüleyin yazılara sinsin aynı şey.Deneyipte malzemelerinizi ziyan etmeyin diye paylaştım bu yazıyı.Varsa dizinde kendinize göre tarifleriniz paylaşın şu mürekkep işini çözüme kavuşturalım hep beraber