Alıntı:
Canberk er Nickli Üyeden Alıntı
Size büyüklerim olarak bir soru sorucam 16 yaşındayım ve bu yaşıma kadar küçük görmeyin bir insanın yapmayacağı günahlar yaptım ( zina da dahil buna ) Allaha şükür tövbe ettim 5 vakit namaz kılmaya çalışıyorum bütün gün sureleri okumaya çalışıyorum Tüm hayatımı Allaha adadım ve Elif lam mim zikrini yapmayı düşünüyorum sizce yapayımmı yoksa sure ve namazlaramı odaklanayım
|
Öncelikli olarak, keşke günahını söylemeseydin, bizi şahit tuttun şimdi. Ama tevbene de şahit tuttun tabii.
Yaşımız yakın, 17 yaşındayım. sana tavsiye vereyim. Bende tevbe ettim döndüm elhamdulillah.
Elif Lam Mim zikri çok büyük zikir bırakacaksan yapmamalısın.
namaz kılmaya çalışıyorum demişsin tam kılmalısın, yoksa şeytanlar o boşluktan sana musallat olmaya çalışabilirler.
Bu kesinlikle şeytanın vesvesesi. Sen önce namazlarını düzeltip, Kuran okuyup, Kuran lisanını öğrenmeye çalışmalısın. Sünnet üzere yaşamaya gayret etmelisin.
Şu da var ki, hiçbir şey tarikatsız olmuyor. Nefsi öldürmeden olmuyor. Mürşidsiz olmuyor!
İtikadının, ibadetlerinin kusursuz olması gerek. Kusursuz kul olur mu, olmaz. Demek istediğim elinden geldiği kadar iyi yapmalısın.
Kalbine azıcık kibri hissedersen ya da girmese bile tehlikede hissedersen Allahı Tealayı öv. Bu işi sen yapmayı nasip ettin, de mesela.
Haramlardan uzak dur. Kendini bir hesaba çek Hz. Ömer Radıyâllâhu Anh'ın buyurduğu üzere.
Elif Lam Mim zikrini çeken Asrın kutuplarından olur diyordu, Celcelutiye hocama sordum, 'birkaç hafta yapıp bırakacaksan hiç başlama' dedi. Ondan da endişe ettim, birde düşündüm ki, üzerime vacip olan zikirler nefsime son derece ağır gelirken, bu Elif Lam Mim zikrini yapmak istiyorum. Düşündüm ve bunların oyalamaca olduğunu anladım. Yoksa 'ya ağır gelirse, ya beceremezsem, ya cin görürsem.' gibi korkularım hiçbir zaman olmadı elhamdulillah.