Namazdan sonra veya dua edileceği her zaman duaya Allah’a hamd-ü sena ve Peygamberimize salât-ü selamla başlamak şart değil, bir tavsiyedir. Bir hadis şöyledir:
Fedâle b. Ubeyd radıyallahu anh’tan rivayete göre, o şöyle demiştir: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, mescitte oturmakta iken bir adam geldi namaz kıldı sonra şöyle dua etti: “Allah’ım beni bağışla bana acı.” Bunun üzerine Resûlullah: “Ey namaz kılan acele ettin, namaz kılıp oturduğun vakit Allah’a layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salât ve selam et, sonra da yapacağın duayı yap.” Bundan sonra başka biri namaz kıldı. Namazdan sonra Allah’a hamd etti ve Peygambere salât ve selam getirdi. Başka bir şey yapmadı. Bunun üzerine Resûlullah (s.a.v.), o kimseye şöyle buyurdu: “Ey namaz kılan kimse! Dua et, duan kabul edilsin.” (Tirmizî, Daavat, 65)
--------------
Birde dua ederken önce fatiha-ihlas gibi okursan peşinden salavat getir
Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ âli Seyyidinâ Muhammed.
sonra duanı yap işte sana haksızlık yapanı rabbim sana havale ediyorum gibi cezalarını bu düayada ver gibi peşinden bitiminde salavat getirmen iyi olur
Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ âli Seyyidinâ Muhammed.
2 salavat arası duada kabul olma olasılığı yüksek çünkü peygamberin hürmetine rabbim duamı kabul et amin de.
üstte dediğim el kahhar veya ya kahhar çekerken gene önce salavat peşinden ya kahhar gibi zikir sayılı çek peşinden salavat ve dua ve olayı Allah CC havale ediyoruz.
böyle yapmanı öneririm.
Başkada tavsiyeler olursa incele ona görede uygula.