20.04.20, 02:35
|
Güvenilir
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 169 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
twennywann Nickli Üyeden Alıntı
Sizin sınavınız da bitkin ve halsizliğinizden geçiyor olabilir; nitekim bu böyle ise , en iyisini Allah bilir; çektiğin “eziyet” duygusunu alt edip yılmadan devam edersen bir gün Şifa da bulursun, belki de hiç bulamazsın. Ama bulamamak kötü mü? Değil, sonunu düşünürsen; tek gerçeği düşünürsen değil.
Çektiğin her milim eziyete rağmen ibadete devam edersen o eziyetin sonsuz katı kadar mükafatını ebedi hayatta alırsın...
Büyük söz söylemeye çalışmıyorum, bu bir gerçek. Buna inanın, bunun dışında bir gerçeklik yok, tek gerçek Allahu Teala’dır.
Size vesvese veren Şeytanınız, veyahut ortamda bulunuyor olması muhtemel enerjiler sizi dibe çekiyor... Neden?
Siz pes edin, yeter be artık diyin, isyan edin, ve ibadeti terk edin diye.
Bunu yapanların da Mesleği bu, Allah’ın izniyle yapıyorlar, ama seni birşeye zorlayamazlar , sadece kafana düşünce aşılarlar, sen reddedip Allah’a sığındıkça seneler geçer. Yanındaki Şeytan senden bıkar, sesi az çıkar.
Bütün bu yaşadıkların eğer vesvese haricinde bir durum ise de, isyan edip Pes ettim demeden evvel bir baktır kendine, belki seni bu yöne çeken bir güç vardır, bir Cin vardır, farkında bile olmazsın, yıllarca seninle yaşar, namazını kılarsın buna engel olmaz, zikrini çekersin buna da engel olmaz. Ama küçük küçük işler kafana, plan yapar, senin bir gün yeter be diyeceğin gün için her saniye plan yapar senin sinirini bozar.
Bu seslerden, eziyetten, bıkkınlıktan kurtulmanın tek yolu var, istediğin kadar doktor doktor gez bu tedaviyi sana Allah hariç kimse veremez. Ne insanlar tanıdım günde 7 tane ilaç alıyor genç yaşında , yine de bıkkın, üzgün, intihara meyilli, vesaire vesaire. Böylesin demiyorum; örnek veriyorum sadece.
Tek çözüm Hak . Tek kurtarıcı Allah, en affedici de Allah, 99 noksan sıfatların sahibi de Allah.
Ramazan’a tam 4 gün kaldı. Pes edeceğin gün bugün olmasın. Pes edeceğin gün hiçbir gün olmasın.
Yapma, etme.
Göz göre göre Neme Lazımcılık yapıp susamam. Sen benim Müslüman Kardeşimsin, ben kardeşimi cehenneme yollamamak için konuşurum.
Değiştir terkibini, daha hafif birşeye geç, sana ağır gelmeyen birşeye, ve hergün bıkmadan yapabileceğin bir tertibe.
Adım adım yükselt çıtayı, ilk 41’i tamamla; sonra ben yaparım dersen ekle, 41 sonra aynı hesapla devam et.
Bu saatte en fazla bu kadar laf dökebildim, affola.
Hayırlı geceler, umarım güzel bir güne uyanır Pes Etmekten vazgeçersin, Allah’a emanet
|
Cehenneme yollamamak” düzeltiyorum, yanlış kelime seçimi, affola.
“Cehenneme gitmene göz yumamam” daha uygun
|