Alıntı:
twennywann Nickli Üyeden Alıntı
Birde çoğu Şia Vahhabı zihniyetinin kabul etmediği bir uygulama var. ISKAT yapmak.
Bu nedir?
Kişi diyelim ki 40 yaşında rahmete kavuştu. 18 yaş ergenlik başlangıcı dersek: toplam 22 senelik oruç, zekat, sadaka, kurban, adak , yemin kefaretleri hesaplanır sanki varmışcasına... Minimum belirlenen bir tutarla çarpılır; bir bakıma oruç tutmayanın fidye vermesi gibi birşey. Çıkan miktar bağışlanır; bu da günahlarına kefaret için yapılan bir uygulamadır.
Eğer rahmetli Hac’a gitmeyi çok istemiş de gidemeden Rahmetli oldu ise, onun için niyet edilip Hac ziyareti yapılabilir. (Çoğu kişi kabul etmez, ama bu istismara açık birşey değildir, belli şartları vardır, en önemli şartı da kişinin ya Rahmetli olması , ya da Yaşıyor halde gidecek durumu olmaması( Engelli olmak, vesaire)
|
Her seyi yapildi sukur. Sadece hastaligindan dolayi tutamadigi oruclari vardi. Oruclarinin kefaretini de verdi ama benim icin rahat degil acaba onun adina tutsam olur mu diye dusunuyorum..Kelimei tevhidi de yukarida yazmistim ben gunluk olarak evlat olarak her gun yaptiklarimi yazdim yanlisim ve eksigim ozellikle niyet kismi aklima takiliyor.
Hac meselesini bilmiyordum Allah razi olsun kardesim.