Olen birinin arkasindan neler yapilir ve neler okunur?
Selamun aleykum.
Olen birinin arkasindan neler yapilir?
Yasin suresi okuyorum sayiya bagli kalmadan kalbim mutmain oluncaya kadar okuyorum sayi ile mi okumaliyim? Omrum yettigince ve Allah izin verdigi muddetce her gun okumayi dusunuyorum cunku.
Yasin suresi hediye edildiginde bolunmez sevabi hediye edilen herkese tam ulasir diye biliyorum ama dogrusu nedir. Okurken niyetimi nasil yapmaliyim. Babam icin okuyorum niyetimi babama diye belirtmeli miyim yoksa Allah rizasi icin mi demeliyim? Hediye ederken basta Peygamberimize, aline ashabina, gelmis gecmis butun peygamberlere, evliyalarimiza, sehitlerimize ve butun olmuslerimize diyorum tanidigim olmusleri sayiyorum..
Ihlas, fatiha ve ayetel kursi okuyorum, 70.000 kelimei tevhid okudum ve sadaka veriyorum. Bunlari hediye ederken de once Peygamberimize sonra babama hediye ediyorum peygamberimize hediye etmeden ulasmaz diye biliyorum ihlas fatiha ve ayetel kursinin sevabi bolunuyor ise babama ayrica mi okumaliyim?
Hastaligi sebebi ile tutamadigi oruclari tutabilir miyim? Tutabilir isem nasil niyet yapmaliyim?
Salavat okurken olen birine niyet ederek okunur mu? Delailul hayrat, salavati kubra ve beserilul hayrat okurken babama niyet edebilir miyim?
Baska neler okuyabilirim ve neler yapabilirim bilen hocalarimizdan Allah rizasi icin eksik ve yanlis bildiklerim varsa yardimlarini rica ediyorum.
|