Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
HAYRUZZİKRUL HAFİYYU: Zikrin hayırlısı gizli olandır. yani kalp ile yapılanıdır. sebebi ise ona melekler dahi muttali olamazlar. bundan dolayıda zikrin sevabınıda yazamazlar. onlar yazamayınca kalp ile yapılan zikrin m sevabını bizzat Allah u teala yazar.
kalpten yapılan zikir cehri zikre nazaran riyadanda uzaktır. ucüp hali hasıl olmadıkça sevabı katlanır.
gizli verilen sadaka gibi sağ elin verdiğini sol el duymaz.kalbin yaptığı zikride yaradandan başkası bilemz.
cinlerin şeytanların meleklerin gaybı bilmek gibi bir özellikleri yoktur.gaybı ancak Allah bilir ve onun bildirdikleri bildirdiği kadar bilir.
﴾191﴿ Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah’ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışını düşünürler: "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabından koru! ali imran 191
|
Teşekkür ederim katılıyorum. Ama bir de şöyle bir hadis var:
Muhakkak ki şeytan insanoğlunun kanının dolaştığı yerde dolaşır. Ben onun içinize bir şey atmasından korktum.” (Buhari, İtikaf, 11)
- Bu hadisten ve yukarıdaki açıklamadan anlaşılıyor ki, şeytan ve şeytanın kabilesi olan cinler, insanın kanının dolaştığı yerlerde dolaşabilir ve o yolla bazı vesveseler ve telkinler yapabilir ve insanların iç alemindeki bazı duygu ve düşüncelerini, Allah'ın izin verdiği kadarıyla bilebilir.