Alıntı:
Logos Nickli Üyeden Alıntı
Bugüne kadar 20 ye yakın havas kitabı inceledim, konunun uzmanı değilim sadece bu işe gönül verdim yolun çok başındayım "talebe adayıyım" diyorum kendime ve bu kitaplardaki uygulamalarda dikkatimi celbeden birşey varsa o da konuların yoğunluk sıralaması celp ve tesir (aşık etme), bağlama, tefrik, kahır, define tespit, define mani çözme, sihir iptali konularından oluşuyor, sonrasında bazılarında esmaül hüsna sırlarından veya davetlerden bahseder,
bu kitapların çevirilmeden önceki asıl yazarları kökeni genelde arap yarımadası birkaçı mısırlı, bu coğrafyaların genel sorunu bu konular diye bir sonuç çıkartıyorum, çok azı ruhani yükseliş, insan-ı kamil gibi ruhun tekamülünden bahseder onlarda Büyük Üstad Muhyidin-i Arabi'nin kitaplarında bulunuyor, onu anlayabilmek ve yorumlamak için de biraz olgunlaşmak gerek .
bunlar şahsi düşüncem, belki ben öyle anlamışımdır.
|
Bağlama, tefrik, kahır gibi işlemler caiz değil.
Celb ve tesirde de pek hayır görüünmüyor.
Ayrıca Cübbeli Ahmed Hocamızın şu videosunu izlemelisin:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
M. İbni Arabi Hazretlerinin kitablarından bahsediyor. Yahudiler ekleme yaptıysa kişi bu kitabları okursa inancının bozulma ihtimali var. En iyisi dua edip Allah'dan karşına hayırlar çıkarmasını, hayır kapılarının açılmasını istemek.