İşte cevabı buldun mu peki?
Dikkatle tüm süreci gözden geçirmelisin.
Bizim önemsemediğimiz ama terazide ağır olan çok şey var.
Belki üzüntüyle acıyla söylediğimiz bi söz, belki başımızdaki imtihandan şikayet, belki insanlara fazla bağlanma, beklenti, belki insanları kınama, belki rızık kaygısı, gelecek kaygısı, belki ahireti unutup sırf dünya odaklı yaşamak vs. Örnekler çoğaltılabilir.
Biz farkında olmadan yapabiliyoruz bunları ve daha kötülerini. Bu günahlar ciddi manada bizde yaralar açıyor. Dış içe, iç dışa çevrilse yaralar görünse kendimizden kaçarız. Bizim yaptığımız davranışlar bu varlıklara kapı açmış oluyor.
Bu musibetler de bizim tozumuzu alıyor, bizi silkeliyor. Diyorki bi tövbe et, aczini anla, sadece Rabbine yönel. Bu zamanlar duaya sarılmanın vaktidir.
Bak bende benzer musibet yaşadım. Başta napıcağımı bilemedim, o kadar hocalara gitmek istedim bir kere bile nasip olmadı. Şimdi ne diyorum biliyor musun? Çok şükür hiçbirine gidememişim, çünkü gitseydim Allahın izniyle sıkıntım çözülseydi bendeki gaflet hali devam ederdi..
Bütün bu bilmecelerin içinde kıvranırken bir buçuk iki sene geçti. Kendimce okumalar yaptım, zikirler çektim hafiflese de arada hortluyordu yine kuvvetlice.
Sonra birgün elimi açtım ve tüm kalbimle dedimki Allahım bu sıkıntımı ancak Sen çözersin, Sana sığındım beni kurtar Ya Rabbi, beni doğru yola ilet. Bu duaların sıklığı arttı, ben zamanla ibadetlerime iyice bağlandım ve en son bu forumu buldum. Sıkıntımı yazdım ve aradığım cevaplar verildi Celcelutiye hocam tarafından. Ama biliyormusun hiç üşenmedim, o sıkıntıdan kurtulmak için verilen her tavsiyeyi yaptım ve zamanla tamamen kurtuldum. Ve dahası musibetin sebebini anladım, kapıları benim açtığımı, hatalarımı anladım tövbe ettim. şimdi geriye dönüp baktığımda dediğim şey kocaman bir ELHAMDÜLİLLAH
Bazen bir musibete bir ömür şükredilir . Bu musibet sayesinde kendime geldim.
lütfen kendi selametin için üşenme, ipleri eline al, ayağa kalk.
Sanıyorum ki Celcelutiye hocamla konuştun, lütfen tavsiyelerine uy ve duayı çabayı elden bırakma.
Kavli duanın yanında fiili duada gerek, senin çabalaman gerek, Allah şifanı versin..