Alıntı:
Dmrr55 Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm,
19 yaşındayım devir çok kötü bi devir olduğunu farkındayım ben nefis terbiyesi hakkında bilfi almak bunu nasıl yapabilirim kötü alışkanlıklardan uzak durmak doru yolda gitmek için neler yapmalıyım
|
Namaz kılıyormusun?İşte namaz kılmıyorsan namaza başlarsan helede 4 elle sarılırsan olaya seni kötü alışkanlıklardan alıkoyar kardeşim.Şunuda diyebilirsin hacı abi bana akıl veriyorsun peki sen kılıyormusun?Lafı fazla uzatmayım çocukken kılardım sonra iş güç saçma sapan işler derken senelerce kılmadım.Yani senin anlayacağın salladık sonuçmu.yaklaşık 10 aydır 5 vakiti kaçırmadan kılıyorum.Önceleri neyse helede 2 aydır eski kaza borç olaylarını hesap edip onlarada başladım.Ve ister inan inanma şimdi telefonada ezan saatlari ile ilgili bir uygulama biradere yükletdim ezan saati gelesiye anında zınk uyarı veriyor ve o arada oturduğum semtin etrafı eski osmanlıdan kalma cami dolu abartısız 7-8 cami var ezan okunuyor.Genelde bilgisayarda kripto işi yaptığım için evde kılıyorum helede şimdi virüs olayı çıktı zorunlu günlük çektiğim zikirlerde var onlarıda yapıyoruz.Yani Allah CC eman dileniyoruz.
Allah CC zor durumda olanlara yardım etsin.
Benim yaşlarda akranım bir arkadaşım var o benden daha hızlı hayat yaşadı ama oda işte 1 sene oldu namaza zikire başladı.Adama bakıyorum tam koyu sofu oldu.Laf aramızda adam işi ilerletti tayyi mekan yapıyor o derece.Yüzündede nuru görüyorum.
Kısaca namaza başlarsan huzur bulursun bence ben özellikle kaza namazı günlük olarak 1 günü kılsam bile o anda bir huzur geliyor tarifi yok sanki üstümden 1 kamyon odunu alıyorlar o derece.
"Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."(Ankebût, 29/45)