24.03.20, 15:24
|
Gayretli üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
zyzz98 Nickli Üyeden Alıntı
Allah razi olsun bilgiler icin hem benim icin hem de merak eden arkadaslar icin
|
Allah razi olsun
---------- Post added 24.03.20 at 15:27 ----------
Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3.Göz bilinç ve şuurdur,Bilgi giriş kapısıdır.
3.Göz açılınca veya açılınca demiyelim titreşimi yükselince diyelim;bilgi akışı başlar.Kimisi vizyonlar almaya başlar,kimisi görmeye başlar,kimisi bilmeye başlar.
Her 3.gözü açık ne cinleri görebiliyor diyebiliriz,ne de hepsi için vizyonlar alıyor diyebiliriz.Fakat insanın gözlerine baktığı zaman çeker karşısındaki bilgiyi
Ne görülür sorusu,soru itibariyle çok basit bi soru ama kabaca bi cevap verelim..
Yaratılmışlar müşahede edilir,Kimisi Cinleri görür,kimisi melekut alemini,kimisi ceberut.. Bu nefis mertebesi ve Allahın yazdığı kadere göre değişir..
Bu konular fazla açıklanmaz,fazla anlatılmaz.
Bana misal alemini,lahut alemini anlatan birisi gösterin öpeyim mubarek elini..Hatta onu geçtim ceberut ve melekut alemide konuşulmaz onlardan Muyiddin Arabi bahseder biraz.
Bu tür bilgiler genel kültür değilde,ihtiyaç halinde ihtiyaç sahibine açılır.
Hiçbir, canlı yoktur ki, Allah onu alnından tutup kudretine boyun eğdirmiş olmasın -11:56- hadi çıkın bu ayetin içinden,zehri atıp kaçıyorum
|
Allah razi olsun nefis mertebesine gore degisir demissiniz nefsi emmaredeyken insan 3. gozde gelisimi nedir yani durumu nefsi levvamede nedir
|