Corona virüsünün bir nezle türü olduğunu biliyor muydunuz?
Corona virüsünün bir nezle türü olduğunu biliyor muydunuz?
Her bir nezle virüsünün farklı özellikleri var. Corona'nın özelliği ise, akciğerlere inmesi.
Diğer nezle virüsleri kulak, burun, boğaz ve solunum yollarında ilerliyorken, corona bunların üstüne bir de akcigerlere iniyor.
Savunma sistemi güçlü olan kişiler, diğer nezle virüsleri gibi corona'yı da yenebiliyor.
Ama sorun şu ki, bizler ne yiyip ne ictigimizi, nasıl bir hayat tarzı yaşadığımızı maalesef umursamaz olduk.
Onyıllardır bas bas bağırıyorlar. Suni gıdayı terkedin, şekerli gıdaları bırakın, egzersiz yapın, pozitif düşünün diye...
Silkelenip kendimize geldiğimizde hayat çok güzel olacak. Neşemiz artacak. Sağlıklı, huzurlu, cıvıl cıvıl bir yaşam çok da uzakta değil.
Biraz gayret, biraz kendimize çeki düzen vermek.
Ayrıca
"Suni gıda yiyen Corona'dan ölür" gibi anlayan olmuş.
Buna dair:
Ben birebir bağlantı kurmadım.
"Suni gıda yiyen, Corona'dan ölür" demiyorum.
Ne diyorum peki?
Corona ile ilgili bilgilerde, "coronaya direkt etki eden bir ilaç yok. verilen ilaçlar kişilerin savunma sistemini güçlendirmeye yönelik. çünkü şu an için virüsü yenebilen tek şey kişinin savunma sistemi" deniliyor.
..
Yani savunma sistemimiz zaten güçlü ise belki corona'yı yenebiliriz.
Insanlardaki savunma sistemini zayıflatan şeyler var. Bunların başında da beslenme tarzı geliyor.
Mesela suni gıdalar karnımızı doyursa da, hücrelerimiz aç kalıyor. Yeterli vitamin, mineral alamıyor.
Ve zaman içinde de savunma sistemi zayıflıyor.
|