1. İzinsiz belgesiz kazı yasaktır. Kanunen de cezası vardır. Böyle bir şeye kolay kolay kimse girişmez. Haliyle de çıkan malzeme devlet kontrolünde olur ondsn da çıkaran belli bir miktar pay alıyor diye düşünüyorum.
2. Cinlere gelince Allah nasip etmişse sana orada ki malzemeyi, bir nasibin varsa seni oraya çekmişse cin filan hikaye. Allah'tan korkanın varlıklardan korkmasına da gerek yok hem. Yani bir de en basit örneği ben hiç cinin çarptığı bir arkeolog da görmedim.. O medyum ne yaptı sonradan dünya zenginleri arasına filan girebildi mi? Yoksa hala bakım yapmaya devam mı ediyor
cinler Define yeri bilirler genelde doğrudur. Fakat kendileri yanıldığı için mi yoksa insanları yanıltmak istediklerinden mi bilmem hiç verdikleri ayrıntının doğru olduğunu görmedim. Malzemenin olduğu yeri söyleyebilir evet doğru. Ama yanlış yeri kazdırır.. Derinliği yanlış söyler. Sahabet yok der sahabeti çıkar malzemenin. Ve daha bir sürü yalan.
Cinlere inanmak hata olur yani.
Devlet 2007 de bu işe uyandı. 2007 den itibaren aldığı tedbirleri bilsen dudağın uçuklar. Ama devlet kendi toprağının altındakini bugün çıkarır mı? Orası bize karanlık. Hem bir noktada aslında Define beytülmaldır. Çıkarıyorsa niye çıkardın da diyemez kimse.. Hem bence keşke çıkarılsa ne güzel olmaz mı?