Öncelikle paylaşım için Allah razı olsun inşallah yapmak nasip olur herkese.Yanliz diğer paylaşım ile alakalı bir kac konuya değinmek isterim.
Emek olmadan yemek olmaz suphesizki herşeyin bir bedeli olmalı sonuçta bir bilim var bir ilim var ortada.ucret konusunda sizi desteklerken muhalif olacağım konularda var.yani kendimden örnek vereceğim suan birşeyler hissediyorum kendimle alakalı bakım yaptırmam gerekiyor doğru ve ilim sahibi insana nerden ulasacagim bana soyleyebilirmisiniz mesela ve yine bu sebepten borç batagindayim aldığım para asgari ücret ve cebimde yaklaşık 15 gündür 0tl var abartmıyorum yaşım 38 ve 0tl ile dolaşıyorum asgari ucretinde 4/1 borçlara kesiliyor ama sorunum var bunu geçirmem lazimki bugünlerde biraz daha hızlı feraha ereyim madden ve manen.sizi buldum kapınızı caldim dedimki bana bir bakım yapın Allah rızası için haydi dediniz bakalım baktınız hiçbir ücret almadan musallat var yada herhangi bir büyü var eee napacaz şimdi haklı olarak bir maliyeti var bu işin yazacaksın çizeceksin dunyadaki en değerli şeylerden birisi olan zamanınızı ayiracaksiniz bunun için işin kırtasiye yada simya ile alakali birşeyler lazım ne yapacaz siz bana diyeceksinizki valla malzemeler sukadar tutuyor gönder ben gönderemiyorum çünkü sana göndersem bu sefer açlık ile imtihan başlıyor ne yapacaz şimdi yok olup gidecezmi yoksa işi cozecezmi?yada allah rızası için samimiyetsiz bir şekilde hadi bunuda yapalım üstün körü bir seyler yazıp verecekmisiniz?Diğer taraftan da durumu normal bir adam olsun örnek olarak aradım taradım sizi buldum kapınızı çaldım dedimki arkadaş ben bir kızı seviyorum eee bunu bana geri dondurmek için birşey varmı evet var bunu yapalım dedik sizde dedinizki 500tl oooo dedi adam ne yaparsınız?şimdi ortada iki farklı insan var birisi gotundeki dona kadar kaybetmiş uzatmaları oynuyor Allah rızası için onun isinimi çözersiniz yoksa beyfendinin 400lira teklifini kabul edip o işimi yaparsınız?Bu arada soru şeklinde ilerliyorum ama sorular şahsınıza ait değil yanlış anlaşılmasın lütfen genel sorulardır Ama insanlarin duymak istediği sorulardır bunlar aslında.Eeee işin yukaridaki kısmı tamamen maddi ve iyi düşünülmüş senaryo birde işin kötü senaryosuna bakalım hep beraber ben şanslıydım ki araya taraya ilim irfan sahibi seni buldum peki seni bulana kadar 10tanede din tuccarina denk geldim eyvahlar olsun sizede geldim daha selamünaleyküm dedim dedinizki 1000lira 300-500 300-500 dagita dagita geziyoruz ve bir kapı daha buluyorum oda 1000 lira dedi bana şimdi diğerleri işi bilmiyordu ondan 300-500verdik demekki bu hoca işi biliyor baksana 1000liradan kapı aciyormu demek lazım bu olaya yoksa yahu arkadaş buda beni tokatlayacak demekmi lazım buyrun size bir çok varyasyon ile empatiler üç taraf içinde geçerli bunlar yani hem gerçekten ilim sahibi olan değerli insanlar içinde hem din tuccarlari için hemde sıkıntıda olan arkadaş icin.Yani ben diyorumki yanıyorum ben arkadaş.Ben yandıkça her kapı benzin atıyor en sonundaki benzin yerine su tutacak ama artık okadar korkmusumki canım yaniyorki sen suda atsan benzin gibi gelir bana
|