Alıntı:
Elif8888 Nickli Üyeden Alıntı
Selamın aleyküm kardeşlerim benim sorum namaz kılarken neden esnemek geliyor göz yaşı akıyor esnemekten bunun bi çaresi var mı bir de namaz kılarken ki vesvese için bir tavsiyeniz var mı?
|
Önceden değişik videolar çok izledim.Cübbeliyi bu ara çok izliyorum.Ya onun sohbetinde yada diğer hocaların birinde bu namazda esneme ve helede zikir çekerken gelen esneme olayının kökeni şeytandır diyorlar.Şeytandan kasıt tabii asıl iblis değilde her insanın şeytanı var deniyor haliyle sen başlıyorsun zikire yada namaza eleman bakıyor ya bu ne yapıyor sevap kazanacak dediği aşikar hemeen başlıyor odunu vermeye kızmak.
Haliyle namazda esneme olayı bendede çok oluyor bazende namaza durunca mübarek taaaa eski olaylar insanın aklına gelir hiç aklına gelmeyecek şeyler işte bunlarda şeytanın vesvesidir diyorlar.Yalan yok bazen namazda yanılıyorum haliyle sehiv secdesi yapıyorum.Sonuçta ibadet namaz zikir bizim yapmamız haliyle onları kudurtuyor onlarda görevi gereği artık elinden geleni yapıyorlar.
Aslında bende artık o hale geldiki bazen namazda esnemesem şüpheye düşüyorum
lan yanlışmı kıldıkki şeytan karışmadı yoksa doğru yolda olsak mutlaka karışırdı derken zaten gene esneme geliyor.good heh diyorum demekkki yol doğru eleman mesaiye başladı gene..