Anlatmaya çalıştım..
Annesi Hz Amine olan Babası Hz Abdulah olan...daha o aziz annenin karnında altı aylıkken babasını kaybeden..sonra dünyaya teşrif olan..dünyaya teşrifiyle harukulade olayların meydana geldiği..
sonra kıtlık diyarı sad kavmine hz Amineye süt annelik için verilen..kıtlık diyarını bolluuğa çeviren...dört yaşından sonra aziz anneye bırakılan onu çok özleyip koklayan kucaklayan....onun hürmetine yağmur istenilip verilen...sonra altı yaşında medine yakını ebva köyü yakınında Aziz anneyi kaybeden...hiçkırıklara boğulup ağlayan orda dadısı ümmü eymen ile annesini toprağa veren..ondan sonra dedsinin yanında kalan onu himaye eden ..dedesinin hastalanmasıyla amcası ebu talibe emanet edilen...amcası ve hanımının kendi çocuklarından üsttün tutulan...on yaşında amcasının kervana katılmasına bende seninle geleyim amca diyen...annem yok babam yok beni kimlere burakacaksın diyen amcasının gözyaşları içinde yeğenim deyip sarılan onuda götüren...kervanın şama gittiği..
Şamda rahiplerin onu tanıdığı son peygamber geldi dedikleri..sonra kainatın efendisi 25 yaşına geldiği mekkelilerin MUHAMMEDUL EMİN DEDİKLRİ...şama gidecek kervan vasıtasıyla aziz ANNEMİZ hz Hatice ile tanıştığı ahlakına gğzelliğine aşık olduğu ...sonra evlendiği bu evlilikden 6 çocuk olduğu mutlu saadet yuvasının kurulduğu...sonra...mekkenin bozuk cemiyetinden ahlakından bunaldığı..insanlardan kaçtığı hiraya çekildiği..yanlızkık aradığı yalnızlıkda mutlu olduğu..sonra 40 yaşında hirada alemlere rahmet gönderildiği peygamberlik verildiği...işkence zülümlerin başladığı..hırpalandığı hakarete uğradığı...müşriklerin amcasıma geldiği yigenine söyle putlarımıza hakaretten vazgeçsin ...mekenin engüzel kadınlarını verelim...mekkenin anahtarını verelim yeterki davasından vazgeçsin dedikleri..ayı bir elime güneşi bir elime verseniz davamdan dönmem dediği...amcasının vefatıyla himayesiz kaldığı...müşriklerin zulümde şiddetini artırdığı ..sonra en büyük dayanagı destekcisi malını mülkünü ALLAH VE RASULÜ uğrunda feda etttiği aziz Anne Aziz eş hz Hatice annemizin vefat ettiği iyice himayesiz kaldığı..eziyetler edildiği hırpalandığı...üzerine deve işkembeleri atıldığı...ne yapsalarda islamiyetin hızlanmasına inananların çoğalmasına engel olamadıkları...artan zülümden sonra hicret için emir verildiği memleketinden yurdundan sürüldüğü..ebubekir sıdıka vardığı hicret emrinin geldi dediği ebubekir sıddıkın bende seninle gelecekmiyim ..evet dediği...ebubekir sddıkın çocuklar gibi sevincten ağladığı...mekkeyi terkedip sevr mağarasına geçen üç gün kalan müşriklerin gelip bulamadıkları..ALLAH ccc birr örümcekle koruduğu...medineye geldikleri. Medine halkının sevince mutuluğa gark oldukları...bağrına basdıkları....islamın merkezi olduğu...gün geçtikce imanın arttığı islamın arttığı..ALLAH için davası için bedirde uhudda hendekte müşriklerle savaşıldığı..medine müminlerinin canlarıyla mallarıyla bedenleriyle hizmet ettikleri...bir deniz göstersen dalsan bizde seninle beraber dalarız dedikleri...kendisi açlıktan karnına taş bağlardı müminler aç kalmasın dediği...müminleri düşündüğü..kendi canlarında üstün tuttukları...sonra mekkenin fethedildiği bir kişiden 100 binlerin olduğu..Mekkenin fethiyle arabistan ve diğer ülkelerin islam topraklarına katıldığı..kendisine öffkeyle gelenlerin vallahi bu simada yalan yok...hile yok...dedikleri ...öfkeyle gelenlerin mümin olarak döndükleri...güneşten kurutulmuş et yiyen bşr kadınn oğluyum diyen..tevazuda aahlakda cömertlikde affda iyilikde zirve noktada olan...şirkin karanlığında kaybolmuş kalpleri aydınlatan...ALLAHIN alemlere rahmetsin dediği...seni yetim bulup barındırmadık mı dediği...sevgilim habibim dediği...sen olmasaydın kainatı yaratmazdım dediği..bütün peygamberlerin en üstünü..üstün ahlak sahibi...güzel ahlakı tamamlamak için gönderdim dediği...hertürlü zülümü musibeti acıyı tattdıgı...taşlandığı....hırpalandığı..cebrail as....önünde edepten diz çoktügü ALLAH cc katına yükselttiği...harukulade olayları gösterdiği.....ALLAH cc habibim seni seven beni sever dediği..sana itaat bana itaattir dediği....diğer kutsal kitaplarda bildirildiği AHMED denildiği hristiyan yahudi alimlerin bilip tanıdığı hasetlerinden kıskanclıklarından o kitapları değiştirdikleri....hayatı boyunca ..namazda...secdede..rüküde..
mahşerde ÜMMETİ ÜMMETİ diyerek ümmeti için gözyaşları döken.. Bizim ve ümmetin senedi...sevgilisi...bir kişiyken milyarları bulan ahirete kadar en büyük sevgili kalan..bu ümmetin en büyük rehberi..HATEMUL ENBİYADIR O HZ MUHAMMED MUSATAFA....S.A.S.......
Anlatmaya çalıştım hatam kusurum bilmeden yanlışım olduysa özür dilerim....
|