Alıntı:
Lil bin Ali Nickli Üyeden Alıntı
ALLAH ruh ile bedeni birlestirdi . bunun icin nefsi kullandı . bizler nefsimizden tamamiyle kurtulursak . ruhumuzla ALLAHı sevmis oluruz . cünkü ALLAH kendinin sevilmesini istiyor nefsin deil . ama ferdiyet makamınıda vermez .
muhiddini arabi hzleri hatemül evliya mertebesini ALLAH bizden saklamıstır vermemistir demistir . gercek ferdiyet makamına kim ulasabilir ki . bu makamda benlik yok olur . ALLAH ın varlıgı icinde kaybolursun . artık ben kavramı yok olmustur sen kavramı aktif olmustur .
peygamber efendimiz muhammed mustafa sav peygamberlere nasıl bir delil ise . muhammed mehdi as da evliyaya bir delildir .
hz ibrahim ra ALLAH nasıl hitap ederdi . dost olarak deil mi . hz ibrahimin anne babası nasıl insanlardı . ALLAH öyle anne babadan hz ibrahimi yarattı .
ALLAH birine celalini göstermis ( abdulkadir geylani hz )
digerine ise ufkundan cemalini gösterir . ( mehdi as )
ALLAHın bir sekli yoktur . evet ALLAH ahirette görülecek . ama gercekte bir sekli yoktur . evliyalıgın en üst seviyesine cıkılırsa ALLAH dünyada görür o kul
büyük mirac 2 kisi yasar . bu sayede bu iki kutup tüm mertebelerden üstün olur . peygamber efendimizin ergenlik cagına ulasan hic erkek evladı olmadı .
mehdi onun evladıdır . muradıdır gözbebegidir .
50 mesaj olunca konusalım . 10 mesaj ın kalmıs . mesaj atmak icin 50 mesaj sınırı var .
hz ömer sevap konusunda cok ileridir . ama inan ki bilmiyorum onların derecelerini . ama bildigim hz ali den yüksek deil . ama dengide olabilirler .
|
Anladım mirim 50 olunca size özelden yazarım konuyu buradan daha fazla uzatmayalım. Keyifli bir sohbetti alaka gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.