Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Sünneti seniyeye uyarak
Nefsi oruç paklar
Maneviyat için Kurani Kerim okumalısın,anlamalısın,yaşamalısın.Maneviyat hazır reçetelerle ilerlemek değil hale,güne göre gönlüne geldiği şekilde amel etmektir.Feraset için kalbini koruyacaksın epifiz bezinin en yoğun olduğu saatlerde kalkıp teheccüd namazı kılacaksın nerdeyse karanlık bi odada ve ilim için özel dualar ediceksin gönlüne geldiği gibi kabul olacağına inanarak
|
Allah razı olsun
Okurken bile nefsim daha yapmadan geri çekildi of puf etti ne olacak benim bu halim Hocam
Hep hazır reçeteler hep hazır şeyler isteriz sanki bir yere yetişirmiş gibi
Kendi nefsimden çok şikayetçiyim açıkçası
Hep hayal kırıklığını yaşatıyor bana
Mesela Hocam ben bir genç olarak doktor olmak zengin olmak isteyen biri olmamam lazım değil mi ama ben nedense Allah’a daha çok yakın olmak ahiretimi kurtarmak ve onun yanında hiç dünyayı nedense düşünemiyorum. Yani dünya ahiret kazancına göre daha kolaydır gibime geliyor. Nedense dünyayı her sapkın vb Kişiler elde ediyor ama ahiret öylemi ? Ama bakıyorum sadece düşlemekle kalıyorum millet araba ev hayal eder ben nasıl daha ilerleye bilirim onun haylini kuruyorum. Ama hüsrana uğramaktan dan da korkuyorum çünkü iki taraftanda vurulanlardan olmak istemiyorum. Biraz içimi döktüm hakkınızı helal edin hocam