Alıntı:
Lil bin Ali Nickli Üyeden Alıntı
evliya icinde en yüksek mehdi as . bu listede 12 halife ( ehlibeyt ) abdulkadir geylani hzleri bazı peygamberler oldugunu sanmaktayım . ve büyük melekler .
evliyanın büyükleri veysel karani . imamı rabbani . muhiddini arabi büyükler var mı bilmiyorum . 3 halife var mı bilmiyorum .
evet tirmizi sevap konusunda hz ebubekir ve hz ömerin cok sevap sahibi oldugunu söyler . ama sevapla dereceler aynı sey mi ALLAH bilir .
herkes ilk halifenin en üstün sonra hz ömerin sonra hz osmanın derecesi yüksek diyor .
eger hz ali efendimiz ilk halife olsaydı . diger 3 halife halife olamazdı . hz alinin ömrü daha uzun cünkü . hz ali ilmin kaynagı . sonra bu ilim evladlarına gecmistir. caferi sadık as ulasınca . caferi sadık cabir bin hayyan adındanki türkistanlı bir gence ilmin bir kısmını aktarmıstır .
ama abbasi hanedanlıgında alaya alınmıstır . ciddiye alınmamıstır .
fransızlar 8 9 asır sonra bu adamı farketmistir . kimyanın babası denmektedir bu kisiye .
|
Hocam bence bu listeye diğer 3 halife de dahil olmalı çünkü onların derecelerinin üstünlüğü hakkında hadisler var. İmam Rabbani hazretlerine gelirsek bir rivayette bir Allah dostu rüyasında peygamber efendimizi görüp İmam-ı Rabbani'yi soruyor. Efendimiz "O benim beşinci halifem gibidir." buyuruyorlar. Bu rivayetin kaynağını isterseniz bulabilirim. Veysel Karani hazretleri de muhtemelen dahildir diye düşünüyorum. Ama merak ettiğim bir şey var bu bahsettiğiniz 7 mertebenin isimlerini ve niteliğini -tabi bu halleri ancak yaşayan bilir lafla anlatılmaz orası kesin de hiç degilse ufacık bir kırıntı olsun- biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız size zahmet burada bizlerle de paylaşırmısınız?