Alıntı:
Allahu Ehad Nickli Üyeden Alıntı
Tam olarak anlayamadım Abdülkadir Geylano hazretleri 3 kez peygamberin makamına mı yükseltildi yoksa peygamberlik makamına mı yükseltildi diyorsunuz? İkincisi olamaz çünkü son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'dır.
İkinci husus olarak Hz. Mehdi ol emrine mazhar olduğu için Hz. Ali'den üstün mü oluyor? Geçenki mesajlarınızdan birinde Hz. Ali efendimiz ile Abdülkadir Geylani hazretlerini aynı mertebeye yerleştirmiştiniz ki hazret de ol emrine mazhardı. Öyleyse Hz. Mehdi (as) ol emrinin yanında ferdiyyetin gerçek sahibi de olduğu için ikisinden de yüksek bir makamda mı oluyor?
|
ben ne dedim yahu . son peygamber hz muhammed dedim . tersini mi söyledim ? abdulkadir geylani hzleri 3 kere melekler o makama götürüp getirmisler . abdulkadir geylani hzleri peygamberdir dedim mi ben ?
mehdi as bir peygamber deildir . o devamlı hırka atar . manen kirlenir . sonra o hırkayı atar . bu hırka atmalar mertebesine ulasana kadar devam eder .
hz ali de ol emri yoktur . derecesi abdulkadir geylani ile denktir .dogrusunu ALLAH bilir . peygambeler ve velilerin dereceleri farklıdır . bir peygamber veliyi gecer . bir velide peygamberi gecebilir .
nun ve kef harfini birlestir ne anlam cıkacak . ne anlam cıkacak ne anlam cıkacak . ne cıkacak . ne anlam cıkacak ne anlam cıkacak .
7 büyük mertebe vardır . 1 ci mertebe en yüksek mertebedir . 4 cu mertebe birden cok kisiye aittir . herseyin dogrusunu ALLAH bilir . o Lamdan elife dönendir