Alıntı:
Lil bin Ali Nickli Üyeden Alıntı
abdulkadir geylani hzleri melekler tarafından 3 kere peygamber makamını yükselip 3 kere geri getirildi . cünkü son peygamberimiz hz muhammed .
hz muhammedin mirac dönüsü ilk dedigi ALİ oldu ALİ senden kızımdan mürüvvetim yürüyor ve yeryüzüne sınırsız bir hükmü var RABBİM OL EMRİNİ ona vermis ALLAHın davasına soyumdan gelen biri yok ALLAHın davası benle son diye suclanıyordum ama senle ya ALİ nübüvvetim senle kızımdan devam ediyor deyince yeryüzünü yeniden her kelamı anlamı yeniden anlamlandıracak ALLAHın ol emri bana dahi verilmedi ALİ deyince ALİ kendinden gecmisti . ( hz mehdi as dan bahsediyor )
|
Tam olarak anlayamadım Abdülkadir Geylano hazretleri 3 kez peygamberin makamına mı yükseltildi yoksa peygamberlik makamına mı yükseltildi diyorsunuz? İkincisi olamaz çünkü son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'dır.
İkinci husus olarak Hz. Mehdi ol emrine mazhar olduğu için Hz. Ali'den üstün mü oluyor? Geçenki mesajlarınızdan birinde Hz. Ali efendimiz ile Abdülkadir Geylani hazretlerini aynı mertebeye yerleştirmiştiniz ki hazret de ol emrine mazhardı. Öyleyse Hz. Mehdi (as) ol emrinin yanında ferdiyyetin gerçek sahibi de olduğu için ikisinden de yüksek bir makamda mı oluyor?