Alıntı:
Lil bin Ali Nickli Üyeden Alıntı
benzeme konusunda mehdi ona benzer . cektigi acılardan dolayı .
evet ayakları bütün velilerin boynundadır .
peki ya ehli beytin boynundamıdır
12 ehli beytten kim kimden üstün belli deildir. onlar gökyüzünde bir yıldız gibidir biri sönünce digeri parlar .
mehdi as ile benzerlik yasar evet . ama derece konusuna gelirsek .
sence hz ali ra gecebilir mi . belkide birbirlerine denktirler
bir mertebeyi birden cok kisi paylasamaz mı sence
ol emri konusunda mehdi ile benzerlik yasarlar .
mertebe dereceleri denk olabilir . hz ali bircok kisiyle denk olabilir .
mehdi as mertebesi daha yüksektir .
sence bu abdulkadir geylani hzlerinin umrunda mı ? zaten kendi kitabında diyor . mertebenden daha fazlasını isteme diye .
abdulkadir geylani hzlerinin mertebesi cinlere hükmeder . belki hz alinin de cinlere hükmetmesi vardır . dogrusunu ALLAH bilir .
evliyanın derdi mertebe deil ki . abdulkadir geylani hzleri mertebe derdinde deil . ol emri ikisinde
|
Kıymetli @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben Hz. Ali efendimizden makamı yüksektir yahut hazret kendi halini övüyor yahut da derdi derecedir demedim ki. Evliyanın reisi o değildir dediniz bunun üstüne itiraz ettim. Himmet normalde ehli beyt soyundan dağıtılıyordu ta ki Abdülkadir Geylani hazretleri
doğana kadar. O doğduktan sonra evliya onun üzerinden nasiplendi ki hala nasipleniyor. Zaten bunu da ben söyleyemiyorum bizzat Allah dostları söylüyor. Siz dediniz ki evliyanın reisi o değildir ve evliyadan onu geçecek bir zat çıkacaktır. Ben de size soruyorum ki evliyanın mevcut reisi kimdir ve Abdülkadir Geylani hazretlerini kim geçecektir?