mehdi as kimdir ? ne zaman cıkacak ?
aslında bu baslıgı açacagım aklıma gelmezdi . istek üzerine actım .
2 kere yanlıslıkla yazımı silip tekrar yazmak zorunda kaldım
mehdi as kimdir . islamın bası hz muhammed sonu muhammed mehdi as dır .
lakabları , muntazar ,kaim ,bakiyetulllah ,sahibul zaman , hüccet . ve en bilinen lakabı mehdidir .
mehdi as da bir anadan babadan dogar . yüzyıllarca yaşamamıstır. asırlarca gaybette denir . hayır deildir . babasının ismi abdullah adında bir kisi de dogsa . bu benzerlik olabilir . rabbimin bir şaşırtmacası olamaz mı . ? hasanül askeriden sonra sonra beklenen mehdi gelmemistir . ALLAH mehdi as gelisini insanların sırları acıklaması üzerine hep ertelemistir . ve sonunda tarih verilmemistir . belli bir süreye kadar hep ertelemistir .
evet babasının ismi abdullahtır . ama hepimizin babasının ismi abdullah deil mi ? hepimizin babası ALLAHın kulu deil mi ? Abdullah ne demek o zaman ? hepimizin babasının ismi abdullah deil mi ? ve bir insanın adı 100 lerce olabilir mi . peygamberimizin 10 larca belki 100 lerce ismi yok mu ? belki binlerce .
aynı sey herkes icin gecerli bir kisinin 10 larca ismi olabilir .
mehdi bir hırka giyer . manen kirlenir ve kirli hırkayı atar . sonra tekrar yeni bir hırka alır . aldıgı hırka onun ilerlemesi icindir . o hırkayıda atar . sonra yeni bir hırka alır onuda atar . mertebesine ulasana kadar bu hırka atmalar devam eder .
mehdi sondur . evliya icinde son odur . nasıl ki hak peygamber hz muhammed son peygamberse . mehdi de son velidir . son veli ile hz mehdi farklı kisi derler . son evliyanın mehdiden önce gelecegini söylerler .
mehdi de evliyadan olduguna göre bu onu son evliya yapmaz mı ?
mehdi secilip yaklastırılmadan önce bir zat gelir . mehdi as ortam hazırlar .
hem kendisi bir liderdir mehdi de bir liderdir . saltanat sahibi deildir 2 si de hükümdar deildir . 300 yada 313 lere önderlik yapar . sabırlıdır arslandır yigittir
galiptir . duası kabul olunandır . nefse karsı mücadele verendir . ve mehdi as vekilidir . cok sabırlıdır . ve liderdir . mehdi deildir ama .
hatemül evliya denir bu kisiye . ama demistim ki bu kisi hatemül evliya ise . mehdi ondan sonra gelecekse . mehdide bir evliya olduguna göre mehdi son veli olması gerekmez mi ? son evliya yine mehdidir . ama vekiline .
bu kisiye yemenli diyebiliriz . yemani as da diye diyebiliriz .
peki mehdi kimdir . mehdi hz alinin ve peygamberimizin kızı hz fatıma annemizin evladlarındandır . hz hüseyinin 8 evladından sonra . gökteki yıldızların hepsi söndü . yeni yıldız gelene kadar görev abdulkadir geylani hzlerinde kalacaktır. cünkü o peygamberimizin manevi evladıdır .
peygamberimiz der ki benden sonra peygamber olmayan var ki , halkı benim dinime davet ede .
hatem sondur . siz bir pastanecisiniz . ilk pastane mi daha basarılıdır işinde . son pastane mi . tabiki son pastaneci işin inceliklerini öğrenmistir . püf noktaları bilmektedir . peygamberimiz muhammed mustafa bu yüzden son peygamber olarak gönderilmistir . son evliyada aynı sekilde mehdidir .
ama bir farkla . hz muhammed hatadan uzaktır .
ALLAH 14 nur yarattı . bu ruhlar . hz muhammed , kızı fatıma , hz ali , hz hüseyin , hz hasan , zeynel abidin , muhammed bakır , caferi sadık , musa kazım , ali rıza , muhammed taki , ali naki , hasanül askeri ve mehdi as dır .
ALLAH miracta peygamberimize yeryüzünde ümmetimin icinde kimi bıraktın der . peygamberimizde kardesimi der . ey muhammed ali bin ebu talibi mi der . ( ALLAH sordugu sorunun cevabını tabiki biliyordu )
sonra peygamberimiz ve hz ali hakkında cok güzel sözler söyledi . 14 nurdan 14 kisiden bahsetti . sonrada onları görmek istermisin ya muhammed dedi .
12 büyük veliyi gördü peygamberimiz . en sonda mehdi as vardı . mehdi onların icinde parlayan bir yıldız gibiydi der efendimiz . sordum bunlar kimlerdir .
bunlar imamlardır ( ehli beyttir ) bu da kaimdir . helalimi helal edicek haramımı ise haram edicektir düsmanlarımdanda intikam alacaktır . ey muhammed onu sev cünkü ben onu seviyorum onu sevenide seviyorum .
son cümle düsündürücü .
bunlar mirac hadisesi . ama mehdide mirac yasayacaktır. ama bir farkla . yoldası hz muhammed olacaktır .
hatemül enbiya ve hatemül evliyanın büyük arşa yükselmesi . mirac hadisesi önemsiz bir konu deildir . aynı zamanda bütün mertebeleri aşmalarıdır . tüm mertebeleri 2 iki kandil miraca yükselerek aşarlar . peygamberimiz mirac yaşadı . sırada mehdi as var ama yoldası cebrail deil hz muhammed ama kim bilir cibril yani cebrailde onlara katılır .
o diledigi sevmis secmis koymus . bir yaratılanın bir seyi kendine mal etme hakkı yoktur der islam .
velayet nübüvvetin batınıdır . ilahiyet velayetin batınıdır .
peygamberimiz der ki benden sonra peygamber olmayan var ki , halkı benim dinime davet ede .
birde velayeti ilahiye vardır . bu velayet ALLAH tarafından idare edilen bir velayettir .
ALLAH evliyaya bir mertebe vermis , makam vermis mevki vermis yürü buyurmus . fakat ilahi velayette böyle bir durum yoktur . yürü demiyor o yürütüyor . o kisi robot halinde duruyor . onu sahibi nasıl isterse öyle yürütüyor .
birisine bir makam vermis o makam icinde calıs diyor . diğerini bizzat kendisi yürütüyor . hicbir yetki vermemis . bu işin icine girmek dogru deildir denir .
o kiside anlamaz bunu . ama belli ki ALLAH bu kulunu sahiplenmis . bedenini sahiplendigi bir kuluna yapılan zulmü ALLAH affetmez .
evliyalıgın en üst mertebesi ferdaniyet makamıdır . bu makamda cekisme olmaz . teklik makamıdır . bu makama ulasınca tüm perdeler kalkar . kul rabbine nasıl isterse öyle bakar . aşta 2 lik vardır . birinin yok olması gerek .
burda mehdi yok olur . ALLAHın varlıgında yok olur . ne nefsinden haber vardır nede nefsin hükümlerinden . o sıfır olmustur . tevhid denizinin derinliklerine batmıstır mehdi as .
kisi tümden yok olmadıkca kesin bir birlik olmaz . birlik erismek deil yitmektir
benligin yok olmasıdır . ALLAHın varlıgı icinde kaybolur .
mehdi as geldiginde gökten bir ses isitilecek denir . ama bu sesi kimler duyacak . herkes mi yoksa az bir kimse mi .
mehdi as bir liderdir . saltanat sahibi deil . yemegi lezzetsiz elbisesi serttir .
o türkten ayrılmayacaktır . mahiyeti türk olan bir ordu ilerliyordu türk onlara yoldaslık ediyordu .
hz ali der ki . ben savasta kacanları ve yaralıları öldürmedim ama benim evladım olan mehdi bunu yapmayacaktır . ( yani cok kan akıtacaktır )
mehdi döneminde kan akıtılmayacak deniyor . eger öyle olsaydı hz muhammed döneminde olurdu . peygamberimizin bile disi kırıldı .
mehdi emirleri uygular . merhametlidir . dinde zorlamaz kimseyi .
ama galip olan odur . onun döneminde yıldızlar arası seyahatlar olacaktır .
tarlalar 1 e 700 verecek . malı parası olmayan gelsin denilecek . sadece 1 kisi gelecek . hazinedar istedigin kadar al diyecek . alıcak . sonra diyecek en ac gözlü ben miyim aldıklarını idae edicek ama hazinedar bizde verilen mal geri alınmaz diyecek .
yüzyıl baslarında yada yüzyıl basında gelecek . yüzyıl basında olsaydı gelmesi gerekirdi . demekki yüzyıl baslarında dogdu .
yüzyıl bası ihtimali kalktı . demekki yüzyıl basları . cünkü alametler gerceklesmedi . şu anda 1441 yılındayız . siz yemani as ı bekleyin .
şu anda son asırdayız . ve mehdi bir liderdir . secimle yönetir .
peygamberimizin soyundandır . ama ALLAH izin verirse türklerden cıkacak .
ama gelmesine daha var . alametler daha gerceklesmedi .