Alıntı:
Mahsun kul Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada bu konu üzerinde fazla tartışmak istemiyorum
Ben bu siteye derdime çare bulmak için üye oldum herkesin fikrine saygı duyuyorum
Peygamber efendimiz kişinin namazı ibadeti sizi aldatmasın siz kişinin akçeyle yani parayla olan ilişkisine bakın buyurmuş
Varsa böyle bir lokma bir hırka sırf dine hizmet etmeye çalışan Allah dostu lüks mersedes ler ile korumalarla gezmeden hizmet eden söyleyin bileyim ve herkes bilsin
|
Zengin olmak haram mı? Niye sahnelerde orasini burasini acip dans eden erkeklerle öpüşen sanatçılar mercedes e binince kimsenin gıkı cikmiyoda Mercedes e binen dine hizmet eden bir alim olunca herkes saldiriyor. Sen binmiyor musun arabaya? Allah vermis malı kimseyi ilgilendirmez. Tasavvuftaki bir lokma bir hırka konusunu bi arastir istersen bu sözden murat nedir. Allah ilmi isteyene zengiligi istedigime veririm buyurmus. Allah ın muradından razi degil misin acaba da böyle cahilce Allah dostlarina dil uzatiyorsun. Merak etme onlar senin gibi parayi kalbine koymaz cebine koyar. Siz tarikat münkirlerinin gözünde müslüman fakir kiyida köşede olan insanlar demi? Allah rizasi icin müslümanlarin hele hele Allah dostlarinin zengiligi size dert olmasin. Gercekten iman eden bir insanın bir alimin zengin olmasindsn mesud olur. Ama siz belli ki fazlaca rahatsiz olmussunuz.
Hz Ali nin soyundan gelenler seyyid şerif denmez. Hz hasan ın soyundan gelenlere şerif hz hüseyinin soyundan gelenlere ise seyyid denir yani hüseynî. Peygamberimizin sav soyunun devam ettiginin hatta bu zamanda da torunlarinin oldugunun objektif bir sekilde sahih kaynaklardan arastirirsan elbette dogru oldugunu ögrenirsin. Ama nerde arastirmak sanal alem ya millet atip tutuyor iste.
---------- Post added 01.01.20 at 00:08 ----------
Alıntı:
Mahsun kul Nickli Üyeden Alıntı
Gerçek Allah dostlarının keramet göstermekten kaçındığını düşünüyorum günümüzde yaşayan Allah dostu var ise onu sadece ve sadece Allah bilir diye düşünüyorum ben kalben inanan araştıran ama dini bilgisi zayıf olan bir insanım peygamber efendimiz in soyundan gelmek çok güzel bir şey lakin kızım Fatıma sakın peygamber kızıyım diye namazını aksatma benim sana fayda etmeyeceğim hadisini biliyorum Kemal kılıçtaroğlu da peygamber efendimizin soyundan geldiğini iddia etti seceresi varmış hz ali oğullarından gelen nesile Şerif ve Seyit deniyor
|
Kardeş Allah dostu kerametle bilinmez ki keramitini sakladigi zaman bilinmez olsun. Bir kimsenin Allah dostu olup olmadigi şeriat a uyup uymadigi ile anlaşilir. Gercek Allah dostlari şeriattan kıl kadar ayrilmazlar.