Alıntı:
Mahsun kul Nickli Üyeden Alıntı
Seyit peygamber soyundan gelen demektir peygamber efendimiz sas Arap ırkından Dı tütkler de kürtlerde seyidiz diyip duruyor Peygamber efendimizin üç oğlu İbrahim Kasım Abdullah dört kızı vardı Zeynep Rukiye Ümmügüssüm Fatmatül zehra erkek çocukları küçük yaşta öldü Müslüman insan akıllı insanıdır Türk ve Kürt'ün peygamber soyundan olması mümkünmü
|
Evet en az bir arabın peygamber efendimizin sav soyundsn gelmesi kadar bir kürdünde gelmesi mümkündür. Sorgusuz sualsiz çamur atmak yerine araştırmanızı tavsiye ederim. Zaten hic bir seyyid ben seyyidim demez. Şu sıralar teknolji bir hayli gelisti. İnsanlar soy agacina bakabiliyor. Soyu hangi ırka kimlere dayaniyor diye. Ayni sekilde seyyidlerinde seyyidlik şecereleri vardır. Bizzat osmanlı devleti tarafinfan tutulmuş bu şecere. ..
Geçenlerde bir video izlemistim bir kac tane farklı ırktan i sanlari topluyorlar. Mesela bir alman. Adamin soyunu arastiriyorlar. Veya test mi yapiyorlardi tam hatirlamiyorum. Adamin soyu ingilizlere dayaniyor. Bu sekilde hepsinin soyu baska bir ırka dayaniyor.
Demek istedigim bir insanin peygamberimizin sav soyundan gelmesi icin arap olmasi gerekmiyor.