Alıntı:
sezgin212 Nickli Üyeden Alıntı
Bu nasıl bir Şirk'tir böyle!!!! Zat-ı Muhterem ''''abdulkadir geylani hz buyuruyor .
bir kimse dünya ve ahiret islerinden zor bir hale düser de kurtulmak umudu ve caresi kalmazsa bana sıgınsın ve medet istesin . derdinden kurtulur amacına kavusur''' diyebilirki!...
Peygamberler bile insanlara böyle bana sığının vesile kılın beni dileğiniz olsun diyemez.. Kur-an'a, Sünnete aykırıdır bu!... İslam TEVHİD' dinidir.. Dini maskaraya çeviren bu tarikatlar Şeytan okulu olmuştur.. Kurucularıda Şeytanın maskaraları!... İyakenabüdü ve iyya kenestain..Yanlız Allaha ibadet eder ve Ondan yardım İsterim...
|
İstiane ile ilgili şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim: "İyyake na'budu ve iyyake nesteiyn". (Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım isteriz) ayetine göre nasıl ki Allah'tan başkasına kulluk yasaksa, ondan başkasından yardım dilemek de yasaktır. Başkasına kulluk ne kadar "iyyake na'budu"ye aykırı ise, Allah'tan başkasından istianede bulunmak da o kadar "ve iyyake nesteinu"ya aykırıdır. Yardım istenenler melekler, peygamberler ve salihler bile olsalar, durum aynıdır. Allah'tan istenmesi gereken şey başkasından istenemez. Kulluk ve istiane Allah'a has kılınmalıdır. Bu hergün beş vakitte yenilediğimiz bir ahiddir.
Peygambere gelince:
Şu ayeti kerimeler konuyu yeterince aydınlatıcıdırlar:
"De ki: "Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem" (Ahkaf :9)
"De ki: "Ben size ne bir zarar, ne de bir fayda verme gücüne sahip değilim." (Cin: 21)
Özellikle bu hususta Yunus suresi, 49. ayet-i kerimesi çok dikkat çekicidir "De ki: Ben kendime dahi Allah'ın dilediğinden başka ne bir zarar ne de bir yarar verme gücüne sahip değilim.."
Dikkat edilirse, bu ayetin muhatabı Muhammed (s.a.v.)'dir. Müfessir Şevkani, bu ayetin tefsirinde ümmetin büyük ekseriyetle bugün içine düştüğü cahiliye bataklığına dikkati çekip özetle şöyle demektedir:
"Bu ayet-i kerime, Allah'tan başka herhangi bir kimsenin savamayacağı bir musibetin gelişi esnasında peygamberden meded beklemeyi ya da o musibeti kaldırmaya onu çağırmayı adet haline getirenleri şiddetle azarlamaktadır. Çünkü bu makam ancak ve ancak bütün peygamberleri ve evliyaları yaratıp alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur. Kaynak: Allah'tan başkasından yardım dilemek
ALINTIDIR