Alıntı:
Simyager06 Nickli Üyeden Alıntı
Selam sana
Rahmân'ın o kulları ki, onlar yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürürler, cahiller kendilerine (hoşlanmadıkları bir) lâf attıkları zaman, “Selâm” derler (sözün doğrusunu söylerler ve onlarla çatışmazlar) (Furkan Suresi 63)
|
Wa alaeykum salam
﴾63﴿ Rahmânın has kulları yeryüzünde vakarla yürüyen, cahiller onlara laf attığı zaman, "selâm" deyip geçen kullardır.
﴾64﴿ Gecelerini rablerine secde ederek, huzurunda durarak geçirirler.
﴾65﴿ "Ey rabbimiz" derler; "Bizi cehennem azabından uzak tut; çünkü onun azabı bitip tükenme bilmez.
﴾66﴿ O cehennem ne kötü bir yerleşme ve kalma yeridir!"
Cehaletini kabul edecek kadar cok oku . Cüzzi irade !!! külli irade ...! Parcadan butune . Zerreden kurreye . Mikrodan makroya . Seninle ilgili ayetleri buraya yazmayacagım . Amma ve lakin ben cehaletimin farkindayim . Sana cevap vermis olmasaydim bunun adı kibir olurdu . Ama gordugun gibi sabirla karsilik veriyorum . keske paylastigindan feyz alsan biraz diyorum . Ayetlerin meallerinden once tefsirlerini okumani tavsiye ediyorum ve hatta nuzul sebeblerini de . Cunku senin kendini kurtarmak adina buraya yapistirdigin kisim oncesinde inanmayanlari hedef alir . Beni tekfir edecek kadar kendinden gececegini sanmiyorum . Bu durumda duble cehaletinle oncesi ve sonrasini gozetmeksizin paylastigin ayeti de silah olarak kullaniyorsun . Sonra burada bana tevazudan agir basliliktan sabirdan vakur durustan bahsediyorsun bravo . Tevazu diyorsun kendini rahmanin has kullari arasinda gorup selamun aleykum yaziyorsun . Evet ibadet bazilarina agir gelir . Goruyorum ki sende peydah olan bu kibir bu aymazlik bu cok kisilikli sizoid durum seni sarsmis sarsmaya da devam edecek . Rabbimin Şafi ismine emanetsin kardesim .